Transport persoane Reghin – Brno, Romania – Cehia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Reghin – Brno, Romania – Cehia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Reghin – Brno, Romania – Cehia cu autocar, microbuz

Transport persoane Reghin – Brno, Romania – Cehia cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora * 15:00 din statie de langa Lidl.

Cu Danytur prin Cehia ! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Cehia și Cehia-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Cehiatransportă pasageri și colete pe traseele stabilite, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

În Evul Mediu, orașul Brno a fost un centru religios catolic de prestigiu, aici aflându-se multe lăcașuri de cult, dintre care cel mai important este Catedrala Sf. Petru și Pavel. Aceasta domină panorama orașului, clădirea sa semeață atrăgând constant foarte mulți turiști. La început a existat doar o capelă romanică (sec. XI), reconstruită ca o bazilică în secolul al XIII-lea și apoi ca biserică în stil gotic timpuriu în sec. al XIV-lea, transformată în stil baroc în secolul al XVIII-lea de către arhitecții Maurice Grimm și Frantisek Benedikt Jangles, iar în stil neogotic în secolul al XIX-lea. Două turnuri au fost construite de către arhitectul vienez Augustus Kirstein între anii 1904-1905, având înălțimea de 84 m. Interiorul și-a păstrat stilul predominant baroc, fiind realizat de sculptorul morav Ondrej Schweigl. Între anii 1879-1891 a început modificarea arhitecturală a bisericii, reconstruindu-se în stil neogotic Capela Sfintei Fecioare Maria. Altarul principal, în stil baroc, a fost înlocuit cu un altar din lemn în stil neogotic realizat de sculptorul vienez Josef Leimera în anul 1891, prezentând în partea superioară Răstignirea lui Iisus Hristos, iar în cea inferioară pe cei doisprezece apostoli. În exteriorul catedralei se află pietrele funerare ale episcopilor Vaclav Urban Stuffler și Vincenc Josef Schrattenbach, precum și ale membrilor unor familii nobile. Din anul 1777, Catedrala Sf. Petru și Pavel a fost sediul Episcopiei Brno.

 

Transport intenațional de persoane România Cehia;

 

Un alt lăcaș de cult important este Biserica Sf. Tomas, la origine mănăstire augustină construită în anul 1350 de către margraful Jan Heinrich de Luxemburg, fratele împăratului Carol IV. Distrusă în timpul Războiului de Treizeci de Ani, a fost reconstruită ca o biserică barocă după planurile lui Jan Krtitel Erna. În incintă se află o statuie din piatră policromată în stil gotic numită Pieta de Sf. Tomas. Aici sunt înmormântați fondatorul Jan Heinrich de Luxemburg și fiul său, regele Jobst de Moravia. Gregor Mendel, genetician și stareț al mănăstirii, și-a desfășurat experimentele în grădina mănăstirii între anii 1856-1863. În prezent aici se află Muzeul de Genetică Mendel, dedicat fondatorului geneticii.

Primăria Veche, realizată în stil gotic târziu, cu o decorație figurală bogată, este considerată cea mai veche clădire din Brno, purtând simbolurile orașului – Dragonul și Roata. A fost sediul administrației orașului Brno din secolul al XIV-lea și până în anul 1935. Portalul din piatră a fost proiectat de Anton Pilgram în stil gotic târziu în anul 1510, alte decorațiuni fiind realizate de Pietro Antonio Gabri în a doua jumătate a secolului al XVI-lea. Turnul de observare are 63 m în înălțime. În prezent aici funcționează Centrul de Informare al orașului. În timpul verii, sălile istorice, precum Sala de Cristal, Sala Frescelor și Trezoreria, sunt deschise pentru public. Noua Primărie, situată nu foarte departe de vechiul sediu, este găzduită într-un palat baroc a cărui fundație datează din Evul Mediu.

Fântâna barocă Parnas, operă a arhitectului vienez Fischer von Herlach, a fost construită între anii 1690-1695 pe locul unde existase o fântână renascentistă, clădită în anul 1597. Grota a fost realizată de Adam Tobias din Viena, iar sculpturile de A. Rigi, și A.T Kracker, fântâna fiind cea mai valoroasă sculptură barocă din oraș. Sunteți invitați să o vizitați !

Firma de transport internațional de persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se și de pe telefoanele mobile conexate la internet (https://danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.