Transport persoane Ramnicu Sarat – Prato, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Ramnicu Sarat – Prato, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Ramnicu Sarat – Prato, Romania – Italia cu autocar, microbuz

Transport Ramnicu Sarat – Prato, Romania – Italia in fiecare zi de la ora * 06:30 din statie.

Cu Danytur prin Italia ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur asigură transmiterea coletelor dv. pe ruta România-Italia şi retur, dispune de vehicule moderne şi conducători auto profesionişti, garantând cele mai bune condiţii şi siguranţă deplină până la destinaţie. Curse regulate cu plecare din România transportă coletele pe traseul stabilit, respectându-le integritatea, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

Şi iată-ne ajunşi la destinaţie, în oraşul Prato din regiunea Toscana, situat la poalele muntelui Retaia. Istoria acestei aşezări începe în secolul al X-lea, când sunt cunoscute Borgo al Cornio şi Castrum Prati, unite în secolul următor sub conducerea familiei Alberti, care primise titlul imperial de conte de Prato. Din secolul al XII-lea, eliberat de sub tutela acestora, Prato s-a dezvoltat ca o comună liberă. Ajuns sub dominaţia regelui Robert de Anjou, în anul 1351, Joanna I din Napoli a vândut oraşul Republicii Florenţa. Dezvoltarea oraşului s-a bazat pe industira textilă, documente medievale care o atestă datează din perioada 1363-1410. În anul 1653, Prato a obţinut statutul de oraş şi a devenit sediul unei eparhii catolice.

 

transport persoane Romania Italia

 

În Prato se află numeroase monumente culturale, edificii minunate laice ori religioase, multe muzee păstrătoare ale unei moşteniri istorice extrem de preţioasă:

Palazzo Pretorio, o frumoasă operă arhitectonică, a fost construit între sec. XIII-XVI, din cărămizi roşii cu extensii ulterioare din piatră albă în stil gotic, în sec. al XVI-lea fiind adăugate o scară exterioară şi un ceas.

Palazzo Datini a fost construit în anul 1383 pentru comerciantul Francesco Datini, având decoraţiuni preţioase create de artiştii florentini Agnolo Gaddi şi Niccolo Gerini. Aici au fost găzduiţi în anul 1409 papa Alexandru V şi Louis de Anjou.

În Palazzo degli Alberti (sec. XIII) funcţionează în prezent un muzeu cu lucrări ale lui Filippo Lippi – “Madonna del Ceppo”, Giovanni Bellini – “Crucifix cu cimitirul evreiesc” şi Caravaggio – “Coroana cu spini”.

Biserica Santa Maria delle Carceri a fost comandată de Lorenzo di Medici lui Giuliano da Sangallo în 1484. În incintă se află o frumoasă şi valoroasă friză realizată de Luca della Robbia.

Biserica Sant’ Agostino a fost construită în anul 1440 pe locul unei basilici existente încă din 1271. În incintă se află casete realizate de către Govanni Battista Naldini, Lorenzo Lippi, Giovanni Bizzelli, L’Empoli, precum şi fresce din sec. al XIV-lea. Mănăstirea datează din sec. al XVI-lea.

În incinta Bisericii San Francesco, construită între anii 1281-1331, se află monumentul funerar al lui Geminiano Inghirami (d. 1460) şi fresce create de Niccolo Gerini în Cappella Migliorati.

Multe opere de artă de o frumuseţe de netăgăduit pe care doar personal aţi putea-o aprecia ! Sunteţi bine-veniţi !

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informaţiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalităţile vamale şi preţurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.