Transport persoane Ramnicu Sarat – Leutershausen, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Ramnicu Sarat – Leutershausen, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Ramnicu Sarat – Leutershausen, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Ramnicu Sarat – Leutershausen, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi din statie la ora 04:00.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Ramnicu Sarat – Leutershausen, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Leutershausen este un frumos orășel din landul Bavaria, situat pe malul stâng la râului Altmuhl, la intersecția unor vechi drumuri comerciale. Așezarea a fost fondată în jurul anului 800 de către franci și atestată documentar în anul 1000, cu numele ”Liuthereshusun”, într-un act emis de împăratul Otto III. A primit statutul de oraș în anul 1318, fiind cumpărat de contele von Truhendingen. Fortificația veche a fost extinsă și întărită în 1407 și înconjurată de șanțuri cu apă în 1739. Din fortificația medievală a orașului mai există încă turnurile porților sudice și nordice, construite în secolele XV-XVI. Multe case ”pe jumătate din lemn” asigură pitorescul localității, recunoscând printre acestea fostul ”han de bere”, o clădire istorică specifică acestei perioade, care are înscrise pe pereți datele 1603, 1781 și 1828; Gasthaus Alte Post, construit din piatră și datat secolul al XVIII; fosta Capelă Sf. Leonard, actualmente parohie, construită înainte de anul 1300, reconstruită în secolul al XV-lea și refăcută în anul 1656 ș.a.

Câteva dintre lăcașurile de cult ale orașului au într-adevăr o vârstă remarcabilă: Biserica parohială Sf. Petru, o construcție din anii 1432/33, a fost refăcută între anii 1875-1877, având turnul de vest reconstruit în anul 1888; Biserica parohială Sf. Mauritius datează din secolele XIV-XV, extinsă cu o galerie în secolul al XVII-lea; Biserica Sf. Erhard, cu origini în secolul al XIII-lea, a fost refăcută adăugându-i-se un turn în anul 1584 și restaurată în 1661; Biserica Sf. Gheorghe, a fost construită în secolul al XIV-lea și refăcută cu adăugarea unei săli cu galerie în anul 1734.

O altă clădire istorică cunoscută este și Castelul Rammersdorf, menționat pentru prima oară în anul 1293, fiind reședința cavalerului Fritz Vogel Domberg. A fost demolat și reconstruit între anii 1713-1715 după planurile vestitului arhitect Gabriel de Gabrieli. La începutul secolului al XXI-lea a fost din nou restaurat, proprietarilor acordându-li-se în anul 2018 Medalia de Protecție Monumentală.

Fostul castel al margraviatului, construit din piatră și cu un turn rotund în anul 1624, face parte parțial din zidurile orașului. O plimbare prin zona mai veche a micului oraș seamănă cu o călătorie în timp. Sunteți invitați!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.