Transport persoane Radauti – Southampton, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Radauti – Southampton, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Radauti – Southampton, Romania – Anglia cu autocar, microbuz

Transport Radauti – Southampton, Romania – Anglia in fiecare zi de la ora * 17:00 din statie.

Cu Danytur prin Anglia ! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe ruta România-Anglia și Anglia-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Anglia transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

Un nou popas într-un oraș-port de pe coasta de sud a Angliei, în comitatul Hampshire, ne-a făcut cunoscută o așezare frumoasă și luminoasă, cu o multitudine de spații verzi, Southampton.

 

transport persoane Romania Anglia Portsmouth

 

Ținutul a fost locuit din timpuri străvechi, dar în anul 43 a fost ocupat de romani, care au înființat aici cetatea numită Clausentum (în jurul anului 70), devenită centru comercial și avanpost militar până în anul 410. După plecarea romanilor, a apărut o așezare anglo-saxonă numită Hamwic, apoi Hamtun și Hampton, de unde provine și numele comitatului de mai târziu – Hampshire. A fost cucerită de vikingi în anul 840, reușind să se ridice din nou abia în sec. al XI-lea. Southampton-ul medieval din sec. XII-XIIII a fost un port important, mai ales în comerțul cu vinurile franceze, luate la schimb pentru țesăturile și lâna din ținut. Între anii 1290-1310 s-a construit un sistem de alimentare cu apă, iar în 1393, regele Edward III a ordonat construcția zidurilor de apărare. O industrie importantă se dezvoltă în jurul anului 1400 – construcția de nave. De aici a plecat spre America, în anul 1642, faimoasa navă Mayflower. În anul 1640, Carol I a dat o cartă oficială de oraș pentru Southampton.

În sec. al XVIII-lea, Southampton era un port militar, dar și un oraș balnear, devenit loc popular pentru băi în mare. În perioada victoriană s-au construit docurile (1842) și s-a deschis o legătură feroviară cu Londra. În sec. XX, industria s-a diversificat prin noile ramuri apărute: construcția de aeronave și mașini, cabluri, inginerie electrică și produse petrochimice.

Dintre obiectivele turistice interesante, ce constituie o valoroasă moștenire istorică, atrag atenția:

Fortul Bargate, aflat în centrul orașului, a fost construit din piatră și fier în timpul fortificării așezării, în anul 1180, în perioada normandă. Între anii 1764-1774 au fost adăugate mai multe arcuri. Fortul a fost declarat monument istoric.

Casa Negustorilor este o clădire din piatră ce datează din anul 1290, fiind construită de către negustorul de vinuri John Fortin. A fost restaurată în anul 1980 și transformată în obiectiv turistic. Clădirea a fost construită în stil medieval, cu o pivniță boltită pentru păstrarea vinurilor, și este unica ce a străbătut prin secole păstrându-și în final forma inițială. A fost utilizată în mai multe scopuri până în sec. XX, când a fost achiziționată de Consiliul Local Southampton și trecută în 1984 la English Heritage. A fost restaurată între anii 1983-1985, în stil medieval, mobilată cu piese similare celor din sec. XIII-XIV și transformată în obiectiv turistic.

Muzeul Maritim deține o colecție interesantă de exponate: artefacte istorice, filme, programe audio și instalații de artă, care prezintă istoria vieții oamenilor din Southampton și legăturile lor cu marea, oameni care au trăit sau au trecut prin oraș în calitate de comercianți sau coloniști. O hartă interactivă mare ilustrează povestea orașului Southampton de la origini, cu locuințe mici din piatră, orașul medieval cu ziduri și fortificații până la orașul modern.

Teatrul Mayflower, cel mai mare teatru din sudul Angliei, prezintă pe scena sa toate genurile de spectacole, inclusiv balet și music-hall. A fost deschis în anul 1928, cu numele ”The Empire Theatre”.

În perioada verii, în Southampton se desfășoară câteva festivaluri deja cunoscute: Southampton Kite Festival, Beer Festival și Power in the Park (festival muzical), în luna iunie; The Lamer Tree Festival (festival muzical) și Garden Festival (festival al florilor), în luna iulie și Southampton Boat Show, în luna septembrie. Acesta din urmă este un spectacol cu bărci pe apă, cel mai mare din Marea Britanie. Participă constructori de ambarcațiuni, de vapoare, producători de motoare, de îmbrăcăminte și echipamente de navigație. Este o expoziție minunată, atractivă și un bun prilej pentru afaceri. Sunteți invitați să participați!

Firma de transport persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.