Transport persoane Radauti – Halle, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Radauti – Halle, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Radauti – Halle, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Radauti – Halle, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 12:30 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce favorizează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Radauti – Halle, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Halle este un frumos oraș universitar de tradiție din sudul landului Saxonia-Anhalt, situat de-a lungul râului Saale, devenit în prezent unul dintre cele mai importante centre economice și educaționale din estul Germaniei. Prima mențiune referitoare la această așezare datează din anul 80, însă o atestare documentară apare abia în anul 806. În secolul al X-lea a devenit parte a Arhiepiscopiei de Magdeburg, în 1281 fiind deja membru al Ligii Hanseatice. Obținerea și prelucrarea sării a ajuns o ocupație de bază pentru economia locală.

Câteva dintre clădirile istorice, acum interesante și atractive obiective turistice, au fost direct implicate în istoria orașului Halle.

Castelul Giebichenstein a fost la origine o fortăreață medievală din secolul al IX-lea, înconjurată de mici așezări rurale. A devenit reședința împăratului Sfântului Imperiu Roman, Otto I, care l-a dăruit însă în anul 968 Arhiepiscopiei de Magdeburg, fiind transformat ulterior, între anii 1382-1503, în reședință principală. În prezent, în incinta castelului funcționează un muzeu și Universitatea de Arte și Design Burg Giebichenstein.

Castelul Moritzburg, următoarea reședință a arhiepiscopilor de Magdeburg, a fost construit între anii 1484-1503 în stilul Renașterii timpurii, mai târziu fiind finalizate zidurile cetății și bastioanele. A suferit multe distrugeri în secolele următoare, provocate de conflicte armate, fiind însă parțial reconstruit. În anul 1822 a fost declarat monument istoric protejat. În prezent, aici sunt găzduite colecțiile Muzeului de Artă contemporană.

Biserica Sf. Maria, o frumoasă clădire medievală construită în stil gotic târziu, a fost ridicată între anii 1529-1554, având integrate în componența sa și turnurile a două biserici anterioare, existente din secolele XI-XII. Aici a ținut câteva predici Martin Luther (1545-1546), a fost botezat G.F. Handel (1685) și a activat ca organist W.F. Bach (1746-1764). În secolul al XIX-lea, artistul Julius Hubner a pictat noul altar cu ”Predica de pe Munte”. Biblioteca Mariană este una dintre cele mai vechi biblioteci bisericești din Germania și a fost fondată în anul 1552 de către pastorul Sebastian Boetius. În subsolurile turnurilor se află un mic Muzeu Martin Luther, printre obiectele expuse aflându-se și masca sa mortuară. Cele 4 turnuri ale bisericii sunt un punct de reper, dar și un simbol al orașului. Biserica Sf. Maria a fost declarată monument istoric protejat.

Universitatea din Halle a fost fondată în anul 1694 de către electorul de Brandenburg, Frederick III, devenit ulterior regele Prusiei, Frederick I. În anul 1817 a fuzionat cu Universitatea din Wittenberg, primind denumirea Universitatea Martin Luther din Halle-Wittenberg. Faimoasa Grădină Botanică a universității deține în prezent 12000 de specii de plante din toată lumea, unele dintre acestea fiind rare sau dispărute.

Muzeul Salinei se află în clădirea fostei Saline Regale Prusace, fondată în anul 1721 de către regele Frederick Wilhelm I, colecțiile sale ilustrând rolul producției sării în dezvoltarea economică a orașului, cu tehnologiile și procedurile de obținere a acesteia. Tezaurul de argint a Hallorenului, expus ocazional la Salina Muzeului Tehnic, este o colecție de obiecte din aur și argint din anul 1266.

Alte muzee interesante sunt Muzeul de Stat al Preistoriei din Halle, printre exponatele sale numărându-se celebrul ”disc al cerului Nebra” (epoca bronzului), mormintele ”Familiei Eulau” și ”Stele de călăreți Hornhausen”, dar și muzeele memoriale Handel Haus și Casa Wilhelm Friedmann Bach, care dețin colecții valoroase de exponate ce ilustrează aspecte importante din viața și opera acestor muzicieni, precum și colecții prețioase de instrumente muzicale.

Transport persoane Romania Germania de la adresa.

Fabrica de ciocolată Halloren, considerată cea mai veche fabrică de ciocolată din Germania, a fost atestată documentar în anul 1804. În incintă funcționează și un Muzeu al Ciocolatei Halloren, ale cărui colecții prezintă istoria ciocolatei și a echipamentelor de fabricare, precum și alte exponate interesante în legătură cu aceasta. Sunteți bine-veniți!

Bilet autocar Romania Germania

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.