Transport persoane Piatra Neamt – Tubingen, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Piatra Neamt – Tubingen, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Piatra Neamt – Tubingen, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Piatra Neamt – Tubingen, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 10:30 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce favorizează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Piatra Neamt – Tubingen, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Tubingen este un frumos oraș universitar din landul Baden-Wurttemberg, situat pe râul Neckar, în apropierea unui minunat parc natural împădurit – Schonbuch. Așezarea datează din secolele VI-VII, ținutul fiind locuit de alemani, dar a fost atestată documentar abia în anul 1191. Castelul local, Hohentubingen, asediat în anul 1078 de către regele Germaniei, Heinrich IV, a fost consemnat drept ”castrum twingia”. În anul 1146, contele Hugo I și-a stabilit capitala la Tubingen, care până în 1231 devenise ”civitas” cu libertăți civile și sistem judiciar propriu.

Papa Alexandru IV a înființat aici o mănăstire augustiniană în anul 1262 și o mănăstire franciscană în 1272, aceasta din urmă existând doar până în 1535. În 1342 ținutul a fost vândut contelui Ulrich III de Wurttemberg. Între anii 1470-1783 a fost înființat Colegiul Sf. Gheorghe, în 1477 ducele Eberhard im Bart din Wurttemberg a fondat Universitatea Eberhard Karls, iar în 1535 a apărut și Tubinger Stift. În prezent universitatea se numără printre cele mai mari din Germania, având peste 26000 de studenți.

Spre sfârșitul secolului al XVIII-lea, orașul vechi a fost parțial distrus de un incendiu puternic, dar reconstruit mai târziu respectându-se stilul arhitectonic original. Primăria orașului este o frumoasă clădire construită în stil renascentist în anul 1435, cu picturi murale exterioare, un ceas astronomic cu cifre și arătătoare aurite, datând din anul 1511. Marktplatz încântă prin ansamblul medieval de clădiri bine păstrate, unele jumătate din lemn.

Catedrala a fost construită în stil gotic târziu între anii 1470-1493, iar Biserica Sf. Gheorghe a fost ridicată în anul 1470, în stil gotic, dar devenită protestantă după Reformă și loc de înmormântare pentru ducii de Wurttemberg. În zilele de Crăciun pot fi ascultate aici concerte de colinde.

Castelul Hohentubingen se află amplasat pe o stâncă din centrul orașului și își are originea într-o construcție medievală din secolul al XI-lea, extinsă în secolul al XVI-lea. Contele de Tubingen apare menționat de către regele Konrad III într-un document din anul 1149. Între anii 1495-1550, castelul medieval a fost demolat și reconstruit, iar la începutul secolului al XVII-lea, ducele Frederick I-a fortificat, introducând și elemente renascentiste, considerate ulterior drept capodopere ale Renașterii târzii. Butoiul construit de ducele Ulrich în anul 1549 în pivnița castelului este cel mai vechi butoi de vin uriaș din lume, menționat și în Cartea Recordurilor Guiness, având cca 6,80 m lungime, cca 4,70 m în înălțime și capacitatea de 84000 l.

Transport persoane Romania Germania de la adresa.

În prezent, în castel funcționează Muzeul Culturilor Vechi, deschis în anul 1997, cu valoroase colecții de exponate din perioada preistorică, Egiptul Antic, perioada antică a Orientului Apropiat, numismatică, etnologie și arheologie clasică. În Sala Cavalerului se desfășoară frecvent evenimente culturale muzicale, lecturi de poezie și recepții. Sunteți bine-veniți!

Bilet autocar Romania Germania

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.