Transport persoane Piatra Neamt - Torino, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Piatra Neamt - Torino, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Piatra Neamt – Torino, Romania – Italia cu autocar, microbuz

Transport persoane Piatra Neamt – Torino, Romania – Italia cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora * 09:00 din statie.

Cu Danytur prin Italia Torino! Firma de transport internaţional de persoane Danytur oferă o frumoasă călătorie pe ruta România-Italia, garantând confort şi siguranţă pe toată durată voiajului până la destinaţie. Curse regulate cu plecare din România, dispunând de autocare sau microbuze moderne şi conducători auto profesionişti, asigură pentru pasageri şi colete cele mai bune condiţii de transport, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

Un popas plăcut la început de toamnă îl facem în frumosul oraş Torino, capitala provinciei Piemont, situat în nord-vestul Italiei la confluenţa râului Pad cu râurile Sangone, Dora Riparia şi Stura di Lanzo.

Înainte de perioada romană ţinutul a fost locuit de taurini, aşezarea numită Taurisia fiind distrusă parţial de cartaginezi în anul 218 î.Hr., în timpul invaziei lui Hannibal. În sec. I d.Hr., romanii au întemeiat aici o tabără militară numită Castra Taurinorum. În sec. al VI-lea Torino a devenit capitala unui ducat lombard, iar în anul 773 a fost cucerit de trupele lui Carol cel Mare. În sec. XII şi XIII a devenit oraş liber în administrarea Casei de Savoia.

De-a lungul timpului oraşul a suferit schimbări importante, trecând prin perioade critice, abia în sec. XX intrând într-o perioadă de dezvoltare economică şi culturală importantă. Dezvoltarea industrială a pus accentul pe industria automobilistică (Fiat, Lancia), industria de confecţii (Venchi Unica), alimentară (Cirio), cinematografică (FERT), aerospaţială (Alenia), telecomunicaţii (Telecom Italia), radioteleviziune (RAI) ş.a.

Obiective turistice de mare valoare istorică şi arhitectonică – palate, reşedinţe, castele şi edificii religioase-, sunt puse la dispoziţia iubitorilor de frumos şi istorie:

transport-persoane-Romania-Italia-7

Palatul Regal din Torino a fost reşedinţa prinţilor de Savoia până în anul 1865. În timpul domniei lui Emmanuel Philibert acesta a fost extins pentru a găzdui colecţiile sale de artă. Urmaşul său, Carol Emmanuel I, duce de Savoia, a modificat în anul 1608 arhitectura acestuia construind un inel de porticuri care susţinea o galerie deschisă. Fiul său, Victor Amadeus I, l-a succedat la conducerea ducatului de Savoia în 1630. Văduva sa, ducesa de Savoia, s-a mutat în acest palat unde a locuit până în anul 1663. În timpul domniei lui Victor Amadeus II a fost creată şi Galeria Daniel, picturile murale fiind realizate de Daniel Seiter. În palat există şi o bogată şi valoroasă bibliotecă. Capela Sfântului Giulgiu, unde se păstrează Giulgiul din Torino, a fost construită între anii 1668-1694.

Clădirea Mole Antonelliana este un monument simbolic al oraşului Torino, construcţia sa, începută în 1863, a fost proiectată de Alessandro Antonelli. Lucrarea a fost finalizată de fiul său, Constantinus, în anul 1889, interioarele fiind decorate de Annibale Rigotti. Aceasta este considerată una dintre cele mai înalte clădiri din cărămidă din Italia. În incintă funcţionează în prezent Muzeul Naţional al Cinematografiei.

Castelul Valentino a fost proiectat de Carlo şi Amedeo di Castellamonte. A fost renovat şi mărit pentru ducesa de Savoia, Christine de Franţa, care şi-a stabilit reşedinţa aici în anul 1630. Clădirea a fost finalizată abia în 1660. Mai târziu, în sec. al XIX-lea, au fost eliminate părţile laterale ale clădirii. Aici funcţionează în prezent Facultatea de Arhitectură.

Continuăm vizita altor minuni arhitectonice în articolul următor. Nu le rataţi !

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informaţiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalităţile vamale şi preţurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.