Transport persoane Piatra Neamt – Gera, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Piatra Neamt – Gera, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Piatra Neamt – Gera, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Piatra Neamt – Gera, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 11:00 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Piatra Neamt – Gera, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Gera, un frumos oraș înconjurat de păduri din landul Turingia, situat pe râul Esterul Alb, este sediul Universității Gera-Eisenach, primind în anul 2017 titlul oficial ”University City”.

Prima atestare documentară datează din anul 995, ținutul fiind descris ca zonă de graniță. În anul 999, împăratul Otto III a donat zona Gerei Abației Quedlinburg. Numele a apărut din nou în secolul al XII-lea, Gehra fiind în posesia episcopilor de Naumburg. Gera a fost fondată în jurul anului 1150 ca o așezare formată în jurul unei cetăți, în anul 1234 existând deja o biserică, iar în 1254 apărând și o primărie. În anul 1209 guvernatorii von Weida au primit controlul asupra acestei așezări, în secolul al XVI-lea acesta trecând la prinții von Reuss, care l-au deținut până în secolul al XIX-lea. La începutul secolului al XII-lea Gera era descrisă ca ”aves oppidi de Gera”, deci avea statut de oraș, în perioada medievală fiind înconjurat de ziduri fortificate și având 5 porți.

Prosperitatea Gerei a venit în secolele XV-XVI, aceasta datorându-se în special industriei de textile care a luat avânt. Însă spre sfârșitul secolului XVII-lea și în secolul al XVIII-lea incendii uriașe au transformat localitatea în ruine. Refăcut ulterior, orașul Gera a reușit să ajungă din nou la prosperitate, invenții precum mașina de filare, motorul cu aburi și primul războiul mecanic de țesut revoluționând industria. În anul 1859 orașul a fost racordat la rețeaua feroviară, iar în 1892 a apărut și primul tramvai electric.

Gera a fost puternic lovită în raidurile aeriene din anul 1945, multe construcții fiind distruse, orașul fiind reconstruit ulterior, iar clădirile istorice refăcute respectându-se toate detaliile.

Industria textilă și de mașini textile (VEB Textima), industria electronică și de echipamente electronice (VEB Electronics Gera) și industria optică (VEB Carl Zeiss Jena) au susținut economia după război. În perioada actuală alte companii au deschis sedii în oraș: Dagro Eissmann Automotive GmbH, Iseo Germany GmbH, POG POG, condensatori – Electro Nicon GMBH și margarină – Othuna, Kaeser mecanica, SMK – precizie, Max Bogl, D+S Europa, German Post AG, Fabrica de bere Kostritzer ș.a.

Fiind un oraș comercial, în Gera s-au construit după 1990 trei centre comerciale devenite ulterior foarte cunoscute: Gera – Arcaden (1998), Amthor Passage (2000) și Elster Forum (2003). Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.