Transport persoane Piatra Neamt – Bad Muskau, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Piatra Neamt – Bad Muskau, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Piatra Neamt – Bad Muskau, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Piatra Neamt – Hamburg, Romania– Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la statia de langa Lidl la ora 10:30.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Piatra Neamt – Bad Muskau, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Bad Muskau este un frumos orășel balnear din landul Saxonia, situat pe malul stâng al râului Lausitzer Neisse, în Parcul Muskau. Așezarea Muskau a fost fondată în secolul al XIII-lea și apare menționată în anul 1245 ca făcând parte din margraviatul din Lusatia Superioară. Satul fortificat avea un castel cu turn, menit să asigure drumurile și biroul vamal de la trecerea râului. Castelul principal a fost reconstruit la sfârșitul secolului al XIV-lea, până la mijlocul secolului al XV-lea fortificația fiind extinsă. În anul 1452, Wenzel von Bieberstein a acordat statutul de oraș pentru așezarea Muskau, întărindu-se și sistemele de apărare. În secolul următor, sub Fabian von Schoenaich, s-a început construcția unui castel, refăcut total după incendiul din anul 1586. După Războiul de Treizeci de Ani, castelul a fost reconstruit în stil baroc, în perioada 1646-1653, de către Kurt Reinicke I von Callenberg. În anul 1635 Muskau a trecut la Electoratul Saxon, devenit Regatul Saxon din 1806.

Timp de mai multe veacuri până la începutul secolului al XIX-lea, Muskau a fost sub dominația conților imperiali von Callenberg, în secolul al XIX-lea fiind recunoscuți contele/prințul Hermann von Puckler-Muskau, a cărui grădină proiectată personal a intrat în anul 2004 în Patrimoniul Mondial UNESCO, prințul Wilhelm Friedrich Karl von Orania-Nassau și contele von Arnim (-1945). După apariția băilor terapeutice spa, în anul 1962 orășelul a primit oficial denumirea Bad Muskau.

Castelul Vechi de la Muskau exista încă din secolul al XIII-lea, aflat sub domnia margrafului Heinrich III von Meissen. Castelul a fost refăcut în stil baroc în secolul al XVII-lea, anexând ulterior o capelă, o cabană și o orangerie proiectate de arhitectul Friedrich Ludwig Persius. Acesta a devenit centrul parcului, fiind reconstruit în secolul al XVIII-lea de Hermann von Puckler-Muskau. Între anii 1965-1972 Castelul Vechi a fost reconstruit, iar Castelul Nou a fost restaurat. Castelul Nou este în prezent o clădire neorenascentistă formată din trei aripi, deschisă la est spre parc. Cele două statui ale arhitecților castelului, Maximilian Franz Strasser și Hermann Wentzel se află spre sudul aripii centrale. Aripa de sud găzduiește o expoziție care prezintă viața și activitatea creatorului parcului și școlii de peisagistică, prințul Hermann von Puckler-Muskau. Turnul de sud-vest, înalt de 35 m, oferă o imagine plăcută a parcului.

Casa Cavalerilor a fost construită de către Kurt Reinicke II von Callenberg și servea ca palat de grădină, apoi ca teatru și mai târziu ca pensiune. În anul 1934 a devenit reședința contesei Sophie von Arnim, iar după 1950 a fost transformat în centrul spa cu băi de nămol.

Marstall, fostul complex de grajduri, este în prezent reamenajat și transformat în spațiu pentru pentru apartamente, cluburi, cafenele, sală de expoziții și de concerte. Clădirea Orangeriei este o operă arhitectonică în care stilul gotic a fost amestecat cu elemente maure, dând un rezultat plăcut și original. În prezent este utilizată pentru concerte și conferințe, spațiul pentru birouri găzduind Fundația Furst-Puckler-Park Bad Muskau.

Parcul Muskau, realizat de prințul Hermann von Puckler-Muskau, este amplasat pe teritoriul a două state, Germania (2,1 kmp) și Polonia (3,5 kmp), pe ambele maluri ale râului Lausitzer Neisse. Podul pietonal de pe Neisse a fost refăcut în anii 2003 și 2011, parcul fiind cuprins în lista Patrimoniului Mondial UNESCO (2004). Sunteți bine-veniți să-l vizitați!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.