Transport persoane Pascani – Torino, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Pascani – Torino, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Pascani – Torino, Romania – Italia cu autocar, microbuz

Transport persoane Pascani – Torino, Romania – Italia cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora * 07:00 din statie.

Cu Danytur prin Italia ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur oferă călătorii plăcute la sfârşit de vară pe ruta România-Italia, autocarele sau microbuzele sale modern dotate şi conducătorii auto profesionişti garantând confort şi siguranţă până la destinaţie. Curse regulate cu plecare din România, transportând pasageri şi colete în cele mai bune condiţii, ajung în cel mai scurt timp direct la adresă.

Continuând periplul nostru prin frumosul oraş Torino, admirăm măiestria artiştilor şi preţioasa moştenire istorică, un adevărat tezaur cultural adunat în decursul secolelor:

Palatul Madama din Torino are origini medievale, fiind locuit încă din secolul al XIII-lea de către William VII, marchiz de Monteferrat. Soţia lui Victor Amedeus, Christine Marie de Franţa, a renovat palatul între anii 1645-1646 şi a decorat camerele apartamentului său; Maria Giovanna Battista di Savoia-Nemours, a doua soţie a lui Carol Emmanuel III, l-a desemnat pe arhitectul Filippo Juvarra să reconstruiască clădirea, partea din faţă fiind finalizată în anul 1721. Din anul 1934 aici funcţionează Muzeul Municipal de Artă Antică.

Catedrala Sf. Ioan Botezătorul sau Domul din Torino este cea mai mare biserică romano-catolică din oraş, fiind construită între anii 1491-1498. Clădirea a fost realizată pe locul unde se aflau trei biserici, una dintre acestea purtând numele Sf. Ioan Botezătorul, fiind consacrată de către regele Lombardiei, Agilulf (591-613). După demolarea acestora, noua catedrală a fost construită între anii 1491-1498 după proiectul lui Amedeo de Francisco di Settignano (Meo del Caprino). Clopotniţa a rămas cea ridicată în 1469, cu modificări făcute de Filippo Juvarra în sec. al XVII-lea. Alte proiecte de extindere a catedralei s-au finalizat în anul 1694 sub conducerea văduvei ducelui Emmanuel II de Savoia, Marine Jeanne de Savoia, când s-a realizat şi Capela Sfântului Giulgiu (1668-1694).

transport-persoane-Romania-Italia-8

Basilica Superga din Torino a fost construită între anii 1717-1731 pentru Victor Amadeus II de Savoia, proiect realizat de arhitectul Filippo Juvarra. Clădirea a fost construită folosindu-se o combinaţie de stiluri şi adăposteşte morminte ale prinţilor şi regilor Casei de Savoia, între care se remarcă monumentul lui Carol Emmanuel III, realizat de Ignazio Collino, şi al fratelui său, Filippo. Cupola bisericii a fost finalizată în anul 1726 şi seamănă cu cea a Basilicii Sf. Petru din Roma. Faţada, având structură de catedrală şi coloane, se aseamănă cu cea a Pantheonului, grandoarea acesteia simbolizând puterea familiei de Savoia.

Piaţa Castelului din Torino este piaţa principală a oraşului cu o suprafaţă de cca 40000 mp, aici aflându-se clădirile importante, între care Palatul Regal şi clădirea Senatului. Centru istoric al oraşului, piaţa a fost proiectată în anul 1584 de către Ascanio Vitozzi şi reconstruită de Christine Marie de Franţa, mama lui Carl Emmanuel II de Savoia. O porţiune specială a pieţii a fost folosită de către membrii Casei de Savoia ca loc de observare a evenimentelor publice. În anul 2000 s-a produs o transformare a centrului oraşului, zona devenind pietonală, aici desfăşurându-se din nou manifestări publice. Din anul 2010 aici are loc concertul final al Zilelor MTV. Sunteţi bineveniţi !

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informaţiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalităţile vamale şi preţurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.