Transport persoane Pascani – Oxford, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Pascani – Oxford, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Pascani – Oxford, Romania – Anglia cu autocar, microbuz

Transport Pascani – Oxford, Romania – Anglia in fiecare zi de la ora * 07:00 din statie.

Cu Danytur prin Anglia ! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe ruta România-Anglia și Anglia-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Anglia transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

Și, în sfârșit, astăzi poposim în cel mai faimos centru universitar din lume, celebrul oraș Oxford, situat la confluența Tamisei cu râul Cherwell. Așezarea exista încă din sec. al VIII-lea, dar apare menționată documentar abia în anul 912. În anul 1096 erau deja puse bazele unei forme de învățământ, în jurul căreia începuse să se dezvolte și localitatea respectivă. În anul 1167 au venit la Oxford profesori de la Universitatea din Paris, aducând prestigiu acestei forme de învățământ care se contura ca o universitate. Neagreați de localnici, o parte dintre profesori a părăsit Oxfordul în anul 1209 și astfel s-a înființat noua Universitate din Cambridge. Conflictele din Oxford nu s-au calmat decât la intervenția Papei Inocențiu III.

 

transport persoane Romania Anglia Oxford

 

Oxfordul a ajuns astăzi un oraș universitar de prim rang, dar și un obiectiv turistic atractiv prin arhitectura diversă și vechimea clădirilor sale, a muzeelor, a competițiilor sportive nautice, a cafenelelor, restaurantelor și cluburilor de noapte, a activităților de seară și nocturne care au adus centrului urbei distincția ”Purple Flag”.

Universitatea Oxford este formată dintr-un ansamblu de 39 de colegii amplasate în centrul orașului, care pot fi vizitate și admirate pentru arhitectura minunată a clădirilor, dar și pentru tezaurul cultural găzduit în incinta acestora.

Colegiul All Souls a fost fondat în anul 1438 de către regele Henry VI și Henry Chichele, Arhiepiscop de Canterbury.

Biblioteca Colegiului Cadington, o instituție de cercetare academică, a fost înființată printr-o moștenire lăsată de Christopher Cadington (sec. al XVIII-lea), cu un fond în valoare de 6000 LS și 10000 LS numerar, pentru construcția clădirii și dotări. Biblioteca a fost finalizată în anul 1751 și deține în prezent cca 187000 volume, dintre care o treime publicate înainte de anul 1800.

Muzeul Ashmolean este cel mai vechi muzeu public din Marea Britanie și deține o extraordinară colecție de artefacte egiptene, grecești și romane, desene de Michelangelo, statui și o piesă antică, ”Alfred Jewel”, constituită dintr-o piatră semiprețioasă mare, cu montură din aur, pe care scrie: ”Alfred a poruncit crearea mea”, datând din perioada domniei regelui Alfred cel Mare (sec.al IX-lea).

Teatrul Sheldonian găzduiește ceremoniile de absolvire din Oxford și datează din anul 1663, fiind prima clădire proiectată de faimosul arhitect Cristopher Wren. Plafonul acestuia este pictat în întregime, iar stâlpii exteriori au 18 capete masive din piatră.

Continuăm plimbarea prin Oxford, povestind în articolul următor. Este un oraș minunat !

Firma de transport persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.