Transport persoane Pascani – Hradec Kralove, Romania – Cehia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Pascani – Hradec Kralove, Romania – Cehia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Pascani – Hradec Kralove, Romania – Cehia cu autocar, microbuz

Transport persoane Pascani – Hradec Kralove, Romania – Cehia cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora * 08:00 din statia Petron, langa spital.

Cu Danytur prin Cehia ! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Cehia și Cehia-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Cehia transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

 

transport-persoane-Cehia-Romania

 

Un nou popas pe autostrăzile Cehiei ne face cunoștință cu Hradec Kralove, oraș situat în estul Boemiei, la confluența râurilor Elba și Orlice. Localitatea, amplasată într-o zonă plăcută, este înconjurată de dealuri împădurite și ferme, economia sa bazându-se pe tehnologia de procesare a alimentelor și fabricarea de produse electronice. Este un important centru administrativ, politic și cultural.

Orașul vechi are multe clădiri istorice, cu o arhitectură deosebită în stil renascentist și baroc, iar orașul nou prezintă un aspect modernist în care de multe ori recunoaștem stilul Art Nouveau.

Centrul istoric al orașului a fost o așezare slavonă din secolul al X-lea, cu un castel regal, până în anul 1225 aceasta devenind un oraș medieval. Dintre clădirile sale istorice, reprezentativă este Catedrala Romano-Catolică a Sfântului Duh, construită în secolul al XIV-lea, în stil gotic târziu, din cărămizi roșii și gresie albă, de către regina Elisabeta de Pomerania, care a trăit aici peste 30 de ani.

Informațiile despre catedrală provin din secolul al XIII-lea, când cavalerii teutoni stabiliți aici au dorit să-și construiască o biserică, aceasta fiind ridicată între anii 1238-1250 pe locul unde astăzi se află Catedrala Sfântului Duh. După incendiul din anul 1339 s-a construit o nouă biserică la finalizarea căreia a contribuit regina Elisabeta de Pomerania. Alte incendii au afectat lăcașul de cult, refăcut spre sfârșitul secolului al XV-lea în stil gotic târziu de către arhitectul praghez Matej Rejsek. Turnul alb, având 72 m în înălțime, a fost construit în anul 1572, iar clopotul mare, numit Augustin, anunță ora din anul 1581, fiind unul dintre cele mai mari din Boemia. După înființarea episcopiei, în anul 1664, biserica a devenit catedrală, mai târziu reconstruită în stil baroc și refăcută din nou spre sfârșitul secolului al XVIII-lea. Între anii 1864-1876 a fost renovată în stil neogotic de către arhitecții Francis Schmoranz și L. Labera. Interiorul, cu decorații deosebit realizate, a fost creat cu ajutorul donațiilor primite de la reginele Elisabeta de Pomerania și Sophia de Bavaria.

Biserica Sf. Ioan, construită în anul 1710, a fost amplasată pe ruinele unui vechi castel. Orașul Hradec Kralove a fost fortificat în întregime în secolul al XVIII-lea.

Muzeul East Bohemian a fost construit în anul 1908, în stilul modernismului timpuriu, cu un interior funcționalist, de către arhitectul Jan Kotera.

Piața Masaryk, proiectată de Josef Gocar în anul 1922, este situată în centrul orașului, fiind un loc pietonal cu magazine, restaurante și cafenele. Din anul 1930, arhitectura lui Josef Gocar a făcut ca orașul să fie denumit ”Salonul republicii”.

Hradec Kralove găzduiește evenimente sportive și culturale cu participare internațională: Cursa ciclistă Hradec Kralove Grand Prix, Campionatul de carturi European Pedal Go-Cart (iunie), Competiția Internațională Embankment of Lovers of Steam Engines, dar și Festivalul Rock for People, Festivalul Hip Hop Kemp, Jazz Goes to Town (oct.), Festivalul Queen Eliska (aug. și sept.), cu spectacole medievale, cavaleri, jongleri, teatru și artificii. Sunteți bine-veniți!

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (https://danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.