Transport persoane Pascani – Hamburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Pascani – Hamburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Pascani – Hamburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Pascani – Hamburg, Romania– Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la statiea de langa spital la ora 08:00.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Pascani – Hamburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Hamburg, ”orașul liber și hanseatic”, este principalul port al Germaniei și al treilea din Europa, situat la vărsarea râurilor Alster și Bille în fluviul Elba. Fiind străbătut de canale și râuri mici, Hamburgul are peste 2500 de poduri, fiind numit și ”Veneția Nordului”. Aici se află sediul celei mai vechi burse de valori din Germania (1558) și cea mai veche bancă comercială din lume, Berenberg Bank. Tot în Hamburg își au sediile companiile multinaționale Airbus, Blohm+Voss, Aurubis, Beiersdorf și Unilever, dar și misiuni consulare și diplomatice, precum Tribunalul Internațional pentru Dreptul Mării, Fundația UE-LAC și Institutul UNESCO pentru Învățarea pe tot parcursul vieții.

Cele mai vechi așezări din ținut datează din secolul al IV-lea, ulterior, până în secolul al VI-lea, nordul Germaniei fiind ocupat de saxoni. La începutul secolului al IX-lea, Carol cel Mare a clădit o biserică și Castelul Hammaburg (808), iar în anul 834 Ludwig cel Pios a înființat o episcopie condusă de episcopul Ansgar. Așezarea a fost incendiată în anul 1030 de către regele Mieszko Lambert din Polonia, iar în anii 1201 și 1214 a fost ocupată de regele Valdemar II al Danemarcei. În 1189 regele Friedrich I Barbarossa a acordat printr-o cartă imperială privilegii portuare și comerciale ”orașului imperial liber”, acestea sprijinind mult dezvoltarea localității, care devenise ulterior un producător important de bere pentru Liga Hanseatică și, în secolul al XIV-lea, un valoros loc de schimb comercial între Marea Nordului și Marea Baltică. În anul 1410 a apărut prima ”constituție” a orașului Hamburg. La începutul secolului al XIX-lea, când Sfântul Imperiu Roman a dispărut, Hamburgul și-a păstrat privilegiile și independența, devenind ”Orașul liber și hanseatic Hamburg”, statut existent și în prezent.

Numeroase clădiri istorice, cu o arhitectură minunată, atrag atenția turiștilor, care vizitează Hamburgul în număr tot mai mare. În frumoasa clădire a Primăriei, situată în Piața Rathausmarkt din centrul orașului, se află sediul guvernului local și al Parlamentului. A fost construită în stil neorenascentist, între anii 1886-1897, de către arhitectul Martin Haller. Turnul său are înălțimea de 112 m, iar în curte se află Fântâna Hygieia, construită în anul 1892. Pe lângă sălile cu destinații oficiale, în incintă mai există și spații pentru concerte și expoziții. În Piața Rathausmarkt se organizează evenimente culturale și festivaluri.

În apropierea Primăriei se află alte două clădiri cunoscute: Bursa din Hamburg și Biserica Sf. Petru. Aceasta din urmă a fost construită pe locul unui întreg șir de lăcașuri de cult, a căror origine merge până în anul 1189. A fost declarată catedrală în anul 1195 și reconstruită în stil gotic între anii 1310-1418, cu turnul ridicat în anul 1342. Al doilea turn a fost clădit în 1516, dar a dispărut în incendiul devastator de la începutul secolului al XIX-lea. Biserica a fost reconstruită în stil gotic de către arhitecții Alexis de Chateauneuf și Hermann Felsenfest, în 1878 fiind terminat și turnul său înalt de 132 m. Au fost salvate din incendiu opere de artă remarcabile, precum pictura murală gotică din anul 1460, care-l prezintă pe episcopul Ansgar, statuia lui Bernt Notke din 1480, două picturi în ulei de Gottfried Libalt din secolul al XVII-lea și pictura ”Crăciunul 1813 din Sf. Petru”, dar și mânerele cu cap de leu ale ușilor din bronz. În fața catedralei sunt reprezentări neogotice ale evangheliștilor. Sunteți bine-veniți să o vizitați!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.