Transport persoane Pascani – Gorlitz, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Pascani – Gorlitz, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Pascani – Gorlitz, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Pascani – Gorlitz, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 08:00 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce favorizează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Pascani – Gorlitz, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Vizitând în continuare landul Saxonia, ne-am oprit și în Gorlitz, oraș situat pe râul Neisse. La origine un sătuc numit Gorelic, în ținutul Lusatia Superioară, acesta a aparținut în secolul al XI-lea Regatului Poloniei, apoi mangraviatului din Meissen, fiind atestat documentar în anul 1071, într-un act al regelui Germaniei, Heinrich IV, care a acordat localitatea Episcopiei din Meissen.

Situat pe Via Regia, o importantă rută comercială în Evul Mediu, satul s-a dezvoltat și a devenit oraș în secolul al XIII-lea, membru al Ligii Lusatiene. În anul 1635 a ajuns parte a Electoratului Saxoniei, iar în 1815 a Regatului Prusiei.

Orașul a rămas relativ bine conservat, totuși o operațiune amplă de renovare a clădirilor, desfășurată după anul 2013, a transformat așezarea într-o destinație turistică, unde stilurile gotic, renascentist, baroc, neoclasic și Art Nouveau se îmbină armonios, parcă săvârșind o călătorie magică de-a lungul secolelor.

Castelul Schonhof, una dintre cele mai frumoase clădiri istorice din oraș, a fost ridicat în secolul al XVI-lea de către constructorul Wendel Roskopf cel Bătrân, fiind considerat și cea mai veche clădire renascentistă din Gorlitz. A servit drept casă de oaspeți ai regelui Boemiei, Wenceslas IV, și ai electorului Johann Georg din Saxonia. Ornamentele elaborate, din Renaștere și Baroc, reprezentând motive florale, păsări și fructe colorate, sunt vizibile. Renovat, castelul a dat la iveală și picturi artistice originale valoroase cu motive florale din secolul al XVI-lea. Pardoseala de gresie este din Evul Mediu târziu. Din anul 2006 a fost transformat în Muzeul Sileziei, exponatele ilustrând istoria culturală a ținutului începând cu secolul al XII-lea. Sunt expuse lucrări din aur, sticlă, faianță, ceramică și porțelan, dar și picturi din perioada romantică și modernismul clasic.

O clădire deosebită, Magazinul Gorlitz, a fost construită la începutul secolului al XX-lea în stil Art Nouveau, pe locul unde existase odinioară, cu vreo trei secole mai înainte, hanul ”Goldener Strauss”. În ultimii ani a fost restaurat cu scopul de a funcționa din nou, dar între timp a servit și ca platou de filmare pentru producția cinematografică ”The Grand Budapest Hotel”.

Transport persoane Romania Germania de la adresa.

Spre sfârșitul lunii august, centrul vechi al orașului și străzile învecinate găzduiesc un festival al orașului istoric, cu spectacole variate, cu standuri decorate pline de suvenire și bunătăți, cu muzică și multă, multă veselie. Sunteți bine-veniți!

Bilet autocar Romania Germania

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.