Transport persoane Orastie – Oxford, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Orastie – Oxford, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Orastie – Oxford, Romania – Anglia cu autocar, microbuz

Transport Orastie – Oxford, Romania – Anglia in fiecare zi de la ora * 17:00 din statie.

Cu Danytur prin Anglia ! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe ruta România-Anglia și Anglia-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Anglia transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

Continuând plimbarea printre fermecătoarele clădiri patinate de vreme ale Universității Oxford, ne-am oprit să vizităm un celebru lăcaș religios aflat în apropiere, printre colegii, Catedrala Oxford sau Biserica lui Hristos, sediul episcopului de Oxford. Pe locurile acestea, în secolul al VIII-lea, a fost fondată o biserică saxonă monahală ctitorită de Friedeswide, sfânta ocrotitoare a Oxfordului. Catedrala actuală, ridicată în sec. al XII-lea de către călugării augustinieni, a fost numită la început Biserica Sfintei Friedeswide. În anul 1180, relicvele păstrate au fost transferate în noua biserică, provocând un pelerinaj de amploare în lumea medievală. În anul 1532, Henry al VIII-lea a înființat aici Colegiul Regelui Henry al VIII-lea, iar în 1546 a reînființat colegiul sub denumirea Colegiul Bisericii lui Hristos, biserica existentă aici fiind ridicată la rangul de catedrală. Între anii 1642-1646, în timpul războiului civil, regele Carol I a avut reședința în Catedrala Oxford. Catedrala prezintă multe elemente ale stilului normand târziu și englezesc timpuriu. Tavanul, bogat decorat, a fost realizat în anul 1500 de către William Orchard. În partea stângă se observă Fereastra lui Iona, proiectată de Abraham van Linge în anul 1630, chipul lui Iona fiind realizat din vitraliu, iar restul ferestrei din sticlă pictată ce înfățișa orașul Nineve. Cel mai vechi monument din catedrală este Sarcofagul Sfintei Friedeswide, amplasat în Capela Latină. În spatele sarcofagului se află Ferestra Victoriană a Sfintei Friedeswide, creată de către Edward Burne-Jones în anul 1858. Cea mai veche fereastră-vitraliu este cea a lui Thomas Becket, lucrată în Capela Lucy și datează din anul 1320. În Capela Amintirii se află Fereastra Sfintei Ecaterina, realizată de Edward Burne-Jones în anul 1878.

 

transport persoane Romania Anglia Orastie

 

Colegiul Christ Church a fost construit în anul 1546. În turnul porții atârnă un clopot uriaș de 6250 kg. Capela, veche de peste 800 de ani, a fost catedrala Oxfordului încă în perioada lui Henry al VIII-lea.

Colegiul St. John, construit în stilul Renașterii italiene, cu șapte curți interioare, datează din anul 1555, fiind întemeiat de către negustorul sir Thomas Whitw. În capelă se află înmormântată inima fondatorului.

Muzeul Pitt Rivers deține o colecție de peste 500000 de obiecte arheologice și etnografice din toată lumea. A fost fondat în anul 1884, prin donația făcută Universității de către generalul Rivers Pitt. Colecția deținea cca 18000 de exponate, aceasta îmbogățindu-se de-a lungul timpului: instrumente muzicale, arme, măști, textile, bijuterii, unelte ș.a.

Continuăm plimbarea prin Oxford, povestind în articolul următor.

Firma de transport persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.