Transport persoane Orastie – Hamburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Orastie – Hamburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Orastie – Hamburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Orastie – Hamburg, Romania– Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la statie la ora 20:30.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Orastie – Hamburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Continuându-ne vizita prin Hamburg, ne-am oprit atenția asupra câtorva clădiri istorice aflate printre celelalte edificii moderne, unele impresionante prin înălțimea sau originalitatea arhitecturii lor, ilustrând evoluția stilului arhitecturii germane de-a lungul timpului.

Biserica gotică Sf. Nicolae, cunoscută ca cea mai înaltă clădire din lume între anii 1874-1876, este în prezent doar un turn spiralat, rămas după bombardarea Hamburgului în anul 1943. Acesta a fost restaurat între anii 1990-2012, de pe platforma aflată la cca 75 m putându-se admira panorama orașului. Biserica a fost la început, în secolul al XII-lea, doar o capelă dedicată Sf. Nicolae, patronul marinarilor. În anul 1335 a început construcția unei clădiri gotice din cărămidă, dar frumosul turn refăcut de Peter Marquordt, având înălțimea de 122 m, a dispărut în incendiul din 1842. Biserica a fost reconstruită în stil neogotic între anii 1846-1863, turnul de 147,3 m fiind finalizat în 1874. După bombardarea Hamburgului biserica a fost grav afectată, dar turnul a rezistat, fiind păstrat ca memorial și restaurat începând cu anul 1987, în 1993 instalându-se și un carillon cu 51 de clopote.

Biserica Sf. Mihail, cea mai mare biserică din Hamburg, este un punct de reper al orașului și unul dintre cele mai cunoscute lăcașuri de cult din ținut. O statuie mare din bronz a arhanghelului Mihail este amplasată deasupra portalului bisericii. Actuala Biserică Sf. Mihail, cu origini în secolul al XVII-lea, a fost construită în anul 1786 și reconstruită în secolul al XX-lea, după un incendiu devastator (1906) și după bombardamentele din anii 1944/45. Ceasul din turn este cel mai mare ceas de acest gen din Germania. Amvonul a fost realizat din marmură de către sculptorul Otto Lessing din Dresda în anul 1910, acoperișul fiind încoronat de Îngerul Bunei Vestiri. Fontul baptismal din marmură albă datează din anul 1763, iar altarul, înalt de 20 m și datat 1910, reprezintă scene importante din viața lui Iisus Hristos.

Biserica Sf. Ecaterina sau Biserica marinarilor a fost construită în secolul al XIII-lea, fiind a doua clădire veche conservată din oraș. A fost atestată în anul 1256 și reconstruită în stil gotic în secolul al XV-lea, primind în anul 1657 un acoperiș baroc la turnul înalt de 115 m. Avariată într-un raid aerian din anul 1943, a fost restaurată între anii 1950-1957. Aici a fost pentru scurt timp organist J.S. Bach.

Dintre clădirile moderne mai interesante arhitectonic am selectat și Deutsches Schauspielhaus, cel mai mare teatru din Hamburg, dar și din Germania, înființat în anul 1901 de celebra actriță Franziska Ellmenreich, după proiectul arhitecților austrieci Ferdinand Fellner și Hermann Helner.

Turnul Heinrich Hertz – turnul de telecomunicații, situat lângă Parcul Planten un Blomen, a fost construit între anii 1965-1968 și, cu înălțimea sa de 279,2 m, este cea mai înaltă structură din Hamburg.

Chilehaus este o clădire reprezentativă pentru arhitectura expresionistă a anilor 1920, fiind proiectată de arhitectul german Fritz Hoger și ridicată între anii 1922-1924. La realizarea sa artistică a participat și sculptorul Richard Kuohl.

Elbphilharmonie este o clădire originală pentru concerte, cu o sală performantă, construită în anul 1963 după proiectul companiei de arhitectură Herzog și de Meuron, având o înălțime de 108 m. A fost inaugurată în anul 2017.

Parcul Planten un Blomen, cea mai frumoasă grădină din Hamburg, se desfășoară pe o suprafață de 47 ha, fiind situat în centrul orașului. Aici au avut loc în anii 1953 și 1973 expozițiile internaționale de horticultură. Parcul găzduiește concerte de apă-lumină, spectacole de teatru și muzică. Tot în parc se află și o grădină botanică cu multe sere ce adăpostesc plante mediteraneene și tropicale. Sunteți bine-veniți să le vizitați!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.