Transport persoane Orastie – Alzenau, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Orastie – Alzenau, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Orastie – Alzenau, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Orastie – Alzenau, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 22:30 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce favorizează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Orastie – Alzenau, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Poposind în frumosul land Bavaria, ne-am propus vizitarea câtorva orașe din Franconia de Jos, alegând mai întâi ”orașul verde” Alzenau, situat pe râul Kahl. Prima atestare documentară a unei așezări din zonă, purtând numele Wilmundsheim și amplasată pe malul stâng al râului Kahl, datează din anul 950. În secolul al XII-lea, împăratul Frederick I Barbarossa a scutit așezarea de impozite și servicii obligatorii. Castelul gotic Alzenau, reședință episcopală, a fost construit pe malul drept al râului între anii 1395-1399, așezarea formată în apropierea sa primind în anul 1401 drepturi de oraș și de piață de la regele Ruprecht al Palatinatului. Abia în secolul al XV-lea orașul a primit numele Alzenau. În secolul al XVIII-lea a aparținut Ducatului de Hesse, în anul 1816 devenind parte a Regatului Bavariei. Spre sfârșitul secolului a fost conectat la rețeaua feroviară, însă abia în anul 1951 a primit statutul de oraș de la landul Bavaria.

Înconjurat de multe pajiști, livezi și vii, ”orașul verde” este o oază plăcută pentru vacanță. Locuitorii săi s-au ocupat mult timp cu silvicultura și viticultura, ”vinul franconian” fiind foarte cunoscut și apreciat. În prezent, în oraș își au sediul mai multe firme, care susțin economia locală: Alexander Shorokhoff Gmbh, Applied Materials Gmbh, Hyundai Motorsport Gmbh, Mahle Gmbh, Software MSC, Nukem, Schott Solar AG, Xella ș.a. În anul 1999, orașul Alzenau a primit premiul ” Comunitatea Economică” acordat de Ministerul Bavarez al Economiei, Traficului și Tehnologiei.

Printre clădirile istorice, atracții turistice recunoscute, se află și Castelul Alzenau, construit în stilul gotic târziu din secolul al XIV-lea de către episcopii Konrad II von Weinsberg și Johann II von Nassau. În anul 1816 a devenit sediul Curții Regale a Districtului Bavariei, iar la începutul secolului al XX-lea s-a construit încă o clădire în care a funcționat curtea raională de justiție. Sala Cavalerilor este considerată ca ”exemplu principal al arhitecturii castelului german”. Clădirea principală a castelului este folosită în prezent pentru evenimente culturale: ”Jocurile festivalului castelului”, ”Alzenau Classics”, ”Zilele muzicii franconiene” ș.a.

Hanul Max, o altă clădire istorică vizitată frecvent, a fost menționat în anul 1744 ca ”tavernă” deținută de Mănăstirea Selingenstadt, achiziționată ulterior de un cetățean local. În prezent este un hotel, producător și de bere tradițională de bună calitate.

Transport persoane Romania Germania de la adresa.

Capela Kalberau, existență încă din anul 1372, a fost transformată în 1603 într-o biserică fortificată de pelerinaj și dedicată Fecioarei Maria.

Castelul medieval Michelbach apare atestat documentar încă din anul 1234, având ca proprietar pe Wigand von Michelbach. Și-a schimbat proprietarii de-a lungul timpului, în anul 1730 fiind reconstruit în stil baroc de către baronul Ferdinand Kaspar Joseph von Wrede. Clădirea a ajuns două secole mai târziu proprietatea orașului, fiind transformată în muzeu și declarată monument istoric. Sunteți invitați să o vizitați!

Bilet autocar Romania Germania

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.