Transport persoane Oradea – Rottenburg am Neckar, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Oradea – Rottenburg am Neckar, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Oradea – Rottenburg am Neckar, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Oradea – Rottenburg am Neckar, Romania– Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la statie la ora 22:30.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce favorizează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Oradea – Rottenburg am Neckar, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Rottenburg am Neckar este un frumos oraș din landul Baden-Wurttemberg, străbătut de râul Neckar. Prima atestare documentară a apărut în anul 1280, când contele Albrecht II von Hohenberg a fondat ”civitas nova” Rottenburg, deja Rothinburch în 1291. În anul 1381 orașul Rottenbug a fost vândut Habsburgilor, iar în a doua jumătate a secolului al XV-lea, văduva ducelui Albrecht II de Austria s-a stabilit aici, contribuind mult la înflorirea sa culturală adunând la curte mulți poeți, muzicieni, artiști și învățați.

În timpul Războiului de Treizeci de Ani, Rottenburg a suferit mult din cauza epidemiei de ciumă, a incendiilor și atacurilor armate, clădirile medievale fiind cele mai afectate. Orașul a fost reconstruit ulterior în stil baroc, rămânând puține clădiri din perioada medievală.

Catedrala Sf. Martin își are originile în capela ridicată în anul 1280, dar construcția bisericii gotice a început în 1424. Turnul gotic, înalt de 58 m, este încă un punct de reper al orașului. După incendiul din anul 1644, biserica a fost reconstruită în stil baroc, iar în 1821 a fost ridicată la rang episcopal. Restaurarea turnului, efectuată între anii 1961-1969, a păstrat aspectul original.

Mănăstirea Carmelitelor este o clădire barocă din secolul al XVII-lea, în care funcționează un seminar, muzeul diecezan și biblioteca diecezană a Diecezei Rottenburg-Stuttgart. Aceasta a fost construită inițial în secolul al XIII-lea pe teritoriul donat de contele Albrecht II von Hohenberg și reconstruită în a doua jumătate a secolului al XV-lea, dar distrusă în incendiile din anii 1644 și 1735. A fost refăcută în stil baroc și desființată în anul 1806. Din anul 1817, în incintă a funcționat seminarul, iar din secolul al XX-lea biblioteca și birourile ecleziastice. Biblioteca diecezană deține peste 150000 volume și 116 incunabule, folosind și fondul mănăstiresc.

Muzeul Diecezan fondat în anul 1862, situat în fosta Mănăstire a Carmelitelor, deține o frumoasă și prețioasă colecție de sculpturi și picturi din secolele XIII-XVIII, veșminte din secolele XV-XVI, crucifixe și alte obiecte liturgice din Evul Mediu, lucrări din aur și argint, precum și o importantă relicvă creștină din secolul al VII-lea.

Biserica Sf. Moritz, fostă biserică de pelerinaj, este locul de înmormântare a conților von Hohenberg. Capela inițială, dedicată relicvelor Sf. Moritz, a fost reconstruită în anul 1209 de contele Burkhart von Hohenberg. Între anii 1300-1323 a fost construită biserica actuală, însă interiorul a fost finalizat pe parcurs. Turnul a fost terminat în anul 1433, având în interior fresce valoroase. Capela gotică Ulrich a fost realizată între anii 1489-1492, găzduind și biblioteca mănăstirii. Mănăstirea a fost refăcută de-a lungul timpului, introducându-se și elemente baroce, dar în secolul al XX-lea își recăpătase înfățișarea gotică Pe pereți există epitafuri din secolele XIII-XVIII, precum și lucrări ale sculptorului Wolflin von Rufach (sec. XIV), dar și o sculptură gotică târzie din anul 1520.

Weilerburg este ruina medievală a castelului montan menționat încă din anul 1225 și aflat în posesia lui ”Albertus, dominus de Rotinburc”. În secolul al XIII-lea era reședința contelui von Hohenberg. În anul 1624 castelul a fost demolat, dar în 1873/74 turnul de observare (în. 24 m) și poarta castelului au fost reconstruite ca monument ”Victorie și Minnesinger”. Din anul 1974 sunt în patrimoniul orașului Rottenburg am Neckar, fiind accesibile publicului.

Printre evenimentele și festivalurile populare ale orașului se numără Neckarfest – cu manifestări atractive organizate de cluburile din oraș, finalizate de focurile de artificii; Golden October – cu prezentarea recoltelor de toamnă în cadru festiv; Nikolausmarkt am Dom, cu expoziții de produse pentru Crăciun și petreceri în aer liber. O dată la 2 ani are loc Spectacul Medieval – ce asigură vizitatorilor spectacole istorice, lupte ale cavalerilor, tarabe de piață medievale, jongleri ș.a. Sunteți bine-veniți la distracție!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.