Transport persoane Oradea – Oxford, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Oradea – Oxford, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Oradea – Oxford, Romania – Anglia cu autocar, microbuz

Transport Oradea – Oxford, Romania – Anglia in fiecare zi de la ora * 22:00 din statie.

Cu Danytur prin Anglia ! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe ruta România-Anglia și Anglia-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Anglia transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

Continuând plimbarea pe străzile animate ale Oxfordului, ne-am oprit în fața unui obiectiv turistic foarte agreat: Castelul Oxford, construcție medievală ce datează din secolul al XI-lea. Acest castel a fost ridicat de baronul normand Robert dOyly între anii 1071-1073 pe teritoriul dăruit de regele William I Cuceritorul în ținutul Oxfordshire, cu recomandarea de a construi un castel. Până în sec. al XII-lea a fost extins clădindu-se ziduri din piatră, existând încă Turnul Sf. George (c.1074), în care se afla Capela și o criptă (reconstr.1794), operațiunea continuând și în sec. al XIII-lea. În sec. al XIV-lea și-a pierdut importanța militară și a fost folosit ca centru administrativ și închisoare. Castelul a fost parțial distrus în războiul civil, iar în sec. XVIII-XIX a fost transformat în închisoare de către arhitectul William Blackburn (1785), lucrare finalizată de Daniel Harris (1805), ajuns guvernator. În anul 1996 a avut loc un amplu proces de renovare și amenajare, castelul fiind transformat în hotel, iar partea medievală a devenit complex de patrimoniu, Turnul Sf. George și cripta fiind declarate monument istoric, permițându-se accesul publicului.

 

transport persoane Romania Anglia Oradea

 

Un alt obiectiv turistic important este Biserica Fecioara Maria din Oxford, deținătoare a multor monumente funerare pe o perioadă de peste 700 de ani, între care se remarcă lespedea de mormânt a lui Amy Robsart, soția lui Robert Dudley, favoritul reginei Elisabeta I; o coloană marchează locul judecății lui Thomas Cranmer, arhiepiscop de Canterbury, executat în timpul reginei Maria I ”cea sângeroasă” (1556).

Muzeul de Artă Modernă din Oxford a fost fondat în anul 1965 de către arhitectul Trevor Green, numele său fiind schimbat în Modern Art Oxford în anul 2002. Acesta prezintă o serie de expoziții temporare de artă internațională, promovând educarea publicului în spiritul înțelegerii artelor vizuale moderne. Sunteți invitați !

Firma de transport persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.