Transport persoane Onesti – Romrod, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Onesti – Romrod, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Onesti – Romrod, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Onesti – Romrod, Romania– Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la statie la ora 11:30.

Cu Danytur prin Germania! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Germania și Germania-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Germania transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, ajungându-se în cel mai scurt timp direct la adresă.

Transport persoane Onesti – Romrod, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Romrod este un orășel din landul Hesse, înființat acum vreo 8 veacuri la răspântia unor drumuri vechi. În secolul al XII-lea, strămoșii familiei nobile von Romrod au construit vechiul castel medieval în anul 1197, în stilul epocii, cu șanțuri de apărare, care au dispărut abia în secolul al XIX-lea. Prima mențiune documentară despre Ludwig von Rumerot apare într-un document al Mănăstirii Fulda din anul 1197, aflată sub patronajul lui Heinrich III. Unii dintre membrii acestei familii au deținut funcții importante: Heinrich von Romrod a fost Mareșal de Hesse, Hermann von Romrod a devenit Comandor al Ordinului Sf. Ioan la Grebenau, Heinrich IV de Romrod (sec. XIV) a fost abate la Hersfeld, iar Friedrich I de Romrod a fost abate la Fulda.

În secolul al XIV-lea, castelul a fost vândut. Mai târziu, în secolul al XVI-lea, Castelul Romrod a devenit proprietatea lui Ludwig IV von Hesse-Marburg, între anii 1578-1587, lucrările de reconstrucție dând castelului forma pe care o are și în prezent. În secolul al XVI-lea, așezării Romrod, formată în jurul castelului, i s-au acordat drepturi de oraș. După moartea lui Ludwig IV în anul 1604, castelul a ajuns la Landgraviatul Hesse-Darmstadt, până în 1829 fiind utilizat ca reședință oficială. Între anii 1878-1885, refăcut, a servit ca reședință de vară pentru Marele Duce de Hesse.

După război a devenit adăpost pentru refugiați până în anul 1970, fiind apoi preluat de Fundația Germană pentru Protecția Monumentelor. În prezent, în castel funționează DenkmalAkademie și un hotel, care oferă servicii pentru evenimentele de familie.

Fosta Sinagogă a fost transformată în centru cultural, găzduind spectacole de cabaret, expoziții și întâlniri culturale. În fosta sală de rugăciune se desfășoară căsătoriile civile.

Un eveniment așteptat cu nerăbdare în fiecare an, Crăciunul, oferă posibilitatea organizării unei Piețe de Crăciun în curtea castelului, cu spectacole susținute de elevi și de actori profesioniști, concerte cu muzică specifică momentului desfășurate în biserica castelului, tarabe cu obiecte de artizanat, bijuterii, podoabe și decorațiuni pentru această sărbătoare, precum și produse culinare, cafea, specialități și un vin fiert minunat. Sunteți bine-veniți!

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conectate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.