Transport persoane Onesti – Dresda, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Onesti – Dresda, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Onesti – Dresda, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Onesti – Dresda, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 11:30 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la domiciliu. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce favorizează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Onesti – Dresda, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Dresda, frumoasa capitală a landului Saxonia, situată pe fluviul Elba, este un centru cultural, artistic, educațional, industrial și politic important al Germaniei, dar nu în ultimul rând și o destinație turistică de top, economia sa fiind susținută și de ramuri tehnologice de vârf.

Așezarea, atestată documentar în anul 1206 cu numele ”civitas Dresdene”, a devenit în 1270 capitala margraviatului, iar în 1485 sediul ducilor de Saxonia. La sfârșitul secolului al XVII-lea a ajuns reședința regelui Augustus II al Poloniei, care a organizat aici o adevărată curte, adunând artiști din toată Europa. A fost perioada de înflorire a arhitecturii baroce, construindu-se multe palate și biserici. Între anii 1806-1918, Dresda a devenit capitala regatului Saxoniei, în secolul al XX-lea și un centru industrial important.

Distruse în raidurile aeriene din anul 1945, multe dintre clădirile istorice au fost refăcute după război, altele fiind încă în curs de restaurare, redând orașului farmecul de altădată, Dresda fiind poreclită ”Florența Elbei”.

Castelul Dresda sau Palatul Regal a fost reședința electorilor între anii 1547-1806 și reședință regală între 1806-1918. La origine o clădire romanică din secolul al XIII-lea, castelul a fost refăcut și extins între anii 1468-1480, în secolul al XVI-lea adăugându-se și o construcție renascentistă. Regele August II cel Puternic a reconstruit castelul în stil baroc în secolul al XVIII-lea, între anii 1889-1901 fiind refăcut în stil neorenascentist. Vestita pictură murală ”Procesiunea Prinților”, opera artistului Wilhelm Walther realizată între anii 1871-1876 și înlocuită cu plăci din Porțelan Meissen între anii 1904-1907, are dimensiunea de 102 m. Sunt prezentate aici portretele a 35 de margravi, electori, duci și regi din dinastia de Wettin care au domnit între anii 1127-1904. Castelul găzduiește un tezaur artistic alcătuit din picturi și sculpturi ale marilor maeștri, artă grafică, bijuterii, monezi, medalii, porțelanuri, arme și armuri, imprimeuri, fotografii, echipament de călărie și haine de ceremonie, dar și o biblioteca de 260000 de volume.

Palatul Regal Zwinger este o frumoasă construcție barocă ridicată între anii 1710-1728 de către arhitectul de curte M.D. Poppelmann, sculptura fiind realizată de Balthasar Permoser. Inaugurarea acestuia s-a făcut oficial în anul 1719 cu ocazia căsătoriei prințului elector Frederick August cu arhiducesa Maria Josepha. Distrus în raidul aerian din 1945, a fost reconstruit respectându-se cu fidelitate detaliile și finalizat până în anul 1963.

Clădirea Operei Saxone de Stat este un alt monument de arhitectură ”Dresden Baroc”, situat în centrul istoric al orașului, în apropierea fluviului Elba. Opera a fost construită în anul 1841 de către arhitectul Gottfried Semper, interiorul fiind realizat de către arhitectul Johannes Schlling. Monumentele de pe portal reprezintă mari scriitori dramatici. O reconstrucție fidelă a fost finalizată în anul 1985.

Catedrala Sfintei Treimi din Dresda este o catedrală catolică situată în centrul istoric, fiind unul dintre locurile de înmormântare ale Casei de Wettin. A fost proiectată de către arhitectul Gaetano Chiaveri între anii 1738-1751, la dorința lui August III, înmormântat ulterior în incintă. Biserica luterană a Maicii Domnului este o construcție barocă din secolul al XVIII-lea, situată pe locul unei biserici romanice mai vechi. A fost reconstruită între anii 1994-2004, o statuie din bronz a lui Martin Luther fiind amplasată în fața bisericii.

Castelul Pillnitz, un complex format din două clădiri baroce și una neoclasică construite în secolul al XVIII-lea și amplasate pe malul fluviului Elba, reprezintă realizarea arhitectului Matthaus Daniel Poppelmann, transformată în reședință de vară de către electorul Frederick August II din Saxonia. În prezent în palat funcționează Muzeul Artelor și Meseriilor al Colecțiilor de Artă de Stat din Dresda.

Transport persoane Romania Germania de la adresa.

Palatul Japonez, o altă frumoasă clădire barocă de pe malul Elbei, a fost ridicat între anii 1729-1731 pentru colecția de porțelanuri a lui August II cel Puternic și reconstruit între anii 1950-1960. În prezent găzduiește Muzeul de Etnologie, Muzeul de Stat pentru Preistorie și Muzeul de Istorie Naturală Senckenberg. Sunteți bine-veniți!

Bilet autocar Romania Germania

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.