Transport persoane Odorheiul Secuiesc – Anklam, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Odorheiul Secuiesc – Anklam, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Odorheiul Secuiesc – Anklam, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Odorheiul Secuiesc – Anklam, Romania– Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la statie la ora 17:30.

Cu Danytur prin Germania! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Germania și Germania-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Germania transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, ajungându-se în cel mai scurt timp direct la adresă.

Anklam, fost oraș hanseatic situat pe malul râului Peene, în landul Mecklenburg – Pomerania de Vest, întâmpină vizitatorii cu o atmosferă plăcută și atractivă. Deși refăcut după război, mai păstrează încă unele dintre comorile arhitectonice ale perioadei medievale, care dau farmec de necontestat orașului modern.

Transport persoane Odorheiul Secuiesc – Anklam, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Poarta de Piatră Anklamer este o clădire din secolul al XIII-lea, înaltă de 32 m, singura poartă poștală a orașului hanseatic și punct de reper al acestuia. A fost construită din cărămidă în stil gotic, în jurul anului 1250, ca parte a fortificațiilor medievale, fiind menționată în cartea orașului în anul 1400. Este una dintre cele mai frumoase porți medievale din Germania. Până la sfârșitul secolului al XIX-lea a fost utilizată ca închisoare. A fost restaurată și atribuită Muzeului de Istorie Locală și Regională.

Muzeul din Poarta de Piatră a fost amplasat în anul 1989 în clădirea medievală Steintor, colecțiile sale ilustrând istoria orașului hanseatic, perioada fondării localității, orașul medieval, evenimentele istorice importante de-a lungul timpului, dezvoltarea și progresul localității. Înființarea muzeului de istorie s-a făcut având la bază colecția bancherului Rosler, la care s-au adăugat achiziții ulterioare, sporind patrimoniul muzeului.

Muzeul Otto Lilienthal, dedicat inginerului mecanic german Otto Lilienthal, autor al numeroase invenții tehnice, a fost înființat în anul 1996 de către Federația de Aeronautică Internațională și distins în anul 1999 cu titlul ”Muzeul European al Anului”.

Biserica Sf. Maria, cel mai vechi lăcaș de cult din oraș, a fost construită din cărămidă, în stil gotic, la mijlocul secolului al XIII-lea. Prima atestare documentară datează din anul 1296, clădirea existând deja de câteva decenii. Inițial a fost clădită în stil romanic, cu două turnuri, și refăcută apoi în stil gotic, turnul având în prezent 64 m și un ceas. În interior se află picturi murale foarte bine conservate, cu motive florale și geometrice, datând din prima jumătate a secolului al XIV-lea. Cristelnița din calcar Gotland datează din anul 1330. În timpul lunilor de vară, în biserică au loc concerte tradiționale organizate anual.

Biserica Sf. Nicolae a fost construită din cărămidă, în stil gotic, începând cu anul 1280 și finalizată la sfârșitul secolului al XIV-lea. În acel loc mai existase o biserică clădită în anul 1180. Prima atestare documentară datează din anul 1300. A fost dedicată Sf. Nicolae din Myra, patronul marinarilor. Turnul a avut inițial 100 m, după restaurarea de la sfârșitul secolului al XIX-lea rămânând la înălțimea de 50 m, completat ulterior cu o platformă de vizitare. Interiorul este bogat decorat, pereții păstrând încă fragmente din frescele medievale. În anul 2007 a început o operațiune de refacere de amploare, biserica fiind deteriorată după război. S-au realizat și ferestre noi cu vitralii minunate, care au înfrumusețat mult edificiul. Este deschisă vizitatorilor, în lunile de vară organizându-se expoziții și diverse evenimente. Sunteți bine-veniți!

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.