Transport persoane Moinesti– Wittenberg, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Moinesti– Wittenberg, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Moinesti– Wittenberg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Moinesti – Lubeck, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 017:30 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce favorizează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Moinesti– Wittenberg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Wittenberg este un frumos oraș universitar situat pe fluviul Elba, în landul Saxonia-Anhalt, centru industrial, dar și o atracție turistică prin centrul său istoric medieval bine conservat.

Așezarea a fost atestată documentar încă din anul 1180, fiind un sat fondat de coloniștii flamanzi. În anul 1260 a devenit reședința ducilor de Saxe-Wittenberg, primind în 1293 statutul de oraș liber. Până în secolul al XV-lea, când a trecut sub conducerea Casei de Wettin, a devenit un oraș comercial dezvoltat, ulterior și un centru politic și cultural important. Frederick III cel Înțelept, elector de Saxonia între anii 1486-1525, și-a stabilit reședința la Wittenberg, în această perioadă construindu-se un pod peste Elba (1486-1490), reconstruindu-se palatul electorului și ridicându-se un lăcaș de cult. În anul 1502, electorul Frederick III a fondat Universitatea din Wittenberg, unde au predat Martin Luther și Philipp Melanchthon.

Orașul a fost asediat pe rând de austrieci, francezi și prusaci, în 1815 devenind parte a Prusiei. A fost mai puțin afectat de raidurile aeriene din Al Doilea Război Mondial, centrul său istoric, rămas aproape intact, intrând în 1996 în componența Patrimoniului Mondial UNESCO.

Biserica Tuturor Sfinților își are originea într-o capelă dedicată Tuturor Sfinților, ridicată la reședința ducelui Rudolf I de Saxe-Wittenberg în anul 1340 și consacrată în 1346. După reconstrucția cetății, spre sfârșitul secolului al XV-lea a fost clădită și biserica în stil gotic târziu (1490-1511), care a servit drept capelă și pentru Universitate, devenind ulterior un centru academic de cult. În ziua de 31 oct. 1517 pe ușa bisericii au fost postate cele 95 de teze ale lui Martin Luther. Tot în această biserică au fost înmormântați Frederick III cel Înțelept (1525), Martin Luther (1546) și Philipp Melanchthon (1560). În incintă se află opere de artă valoroase precum: statui de alabastru, sculpturi din bronz realizate de Peter Vischer cel Tânăr și Hans Vischer, dar și picturi realizate de Lucas Cronach cel Tânăr și Lucas Cronach cel Bătrân. Pe ușile de bronz ale bisericii sunt postate tezele lui Martin Luther în limba latină.

Biserica Sf. Maria, în care Martin Luther a ținut multe predici, a fost clădită în secolul al XIV-lea. În incintă se află un tablou de Lucas Cronach cel Bătrân, reprezentând Cina cea de Taină, un front baptismal de Hermann Vischer cel Bătrân (1457) și multe tablouri istorice.

Transport persoane Romania Germania de la adresa.

Trei muzee memoriale sunt dedicate lui Martin Luther, Philipp Melanchthon și Lucas Cranach cel Bătrân, precum și trei statui, onorând cele trei personalități de seamă ale orașului. Lutherhaus, muzeu memorial dedicat lui Martin Luther, este casa în care acesta a trăit o mare parte din viața sa și este inclusă în prezent în Patrimoniul Mondial UNESCO. Muzeul deține multe obiecte originale, care au aparținut lui Martin Luther: obiecte personale, biblii, peste 6000 de manuscrise, 15000 de cărți, broșuri, precum și tablouri ale lui Lucas Cranach cel Bătrân. Sunteți bine-veniți să vizitați acest interesant muzeu!

Bilet autocar Romania Germania

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.