Transport persoane Moinesti – Hartlepool, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Moinesti – Hartlepool, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Moinesti – Hartlepool, Romania – Anglia cu autocar, microbuz

Transport Odorheiul Moinesti – Hartlepool, Romania – Anglia in fiecare zi de la ora * 11:00 din statie.

Cu Danytur prin Anglia ! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe ruta România-Anglia și Anglia-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Anglia transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

Ajunși pe coasta Mării Nordului, poposim în orașul Hartlepool din comitatul Durham, un important port al regiunii de nord-est. Așezarea s-a format în jurul mănăstirii Abbey Hartlepool, fondată de preotul creștin irlandez Saint Aidan în sec. al VII-lea. Abația a fost distrusă de vikingi în timpul unui raid, în sec. al IX-lea. Se numise inițial Heruten (sec. VIII), a evoluat spre Hertepol (sec. XI), ajungând în final Hartlepool. William Cuceritorul a ordonat construirea în ținut a Castelului Durham cu rol defensiv. Prima carte a orașului a fost primită în anul 1185, asigurând așezării conducerea unui primar și întărirea economiei prin aprobarea ținerii pieței săptămânale și a unui târg anual. Portul Hartlepool a devenit port oficial al reședinței ținutului Durham, îndeletnicirea principală fiind pescuitul. În sec. al XIV-lea a fost întărită apărarea militară a orașului, iar în sec. al XV-lea a fost construit un dig de încărcare a portului. Orașul Hartlepool s-a dezvoltat mai mult în sec. al XIX-lea, când a fost introdusă calea ferată și a început industrializarea, ramura principală fiind construcția de nave.

&nbsp

transport persoane Romania Anglia Moinesti

&nbsp

Reconstruit după Al Doilea Război Mondial, orașul Hartlepool nu se poate mândri cu o zonă de clădiri istorice autentice, dar muzeele sale încearcă să suplinească această situație ilustrând prin exponatele sale viața și activitatea locuitorilor săi de-a lungul timpului.

Hartlepool Maritime Experience este un muzeu maritim care prezintă imaginea unui port maritim din sec. al XVIII-lea, piesa de rezistență fiind expoziția navelor de luptă, printre care fregata Royal Navy, HMS Trincomalee și alte nave de o vechime considerabilă, dar cu o înfățișare foarte atractivă.

Castelul PS Wingfield, aflat la Muzeul Hartlepool, este o expoziție plutitoare amplasată într-un vapor restaurat, dotat și cu o cafenea.

Cu ajutorul unor prețioase exponate este prezentată istoria orașului și a zonei din perioada preistorică și până în zilele noastre.

Muzeul Național al Marinei Regale din Hartlepool este amplasat într-un chei autentic din anii 1800 și ilustrează viața plină de dificultăți și pericole a marinarilor în epoca amiralului Nelson și a Bătăliei de la Trafalgar. Este exemplificată și prin prezentarea uneia dintre fregatele lui Nelson, vasul HMS Trincomalee, cea mai veche navă de război a Marii Britanii, construită la Bombay, în anul 1816. Un muzeu instructiv și atractiv pentru turiștii de toate vârstele ! Sunteți bine-veniți !

Firma de transport persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.