Transport persoane Freising – Odorheiul Secuiesc, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Freising – Odorheiul Secuiesc, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Freising – Odorheiul Secuiesc, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Freising – Odorheiul Secuiesc, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 19:30 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce favorizează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Freising – Odorheiul Secuiesc, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Vizitând Bavaria, considerat de noi cel mai frumos și vesel land al Germaniei, ni s-a oferit posibilitatea unei vizite într-un minunat orășel situat pe râul Isar – Freising, una dintre cele mai vechi așezări din ținut. A fost atestat documentar în anul 555 cu numele Frigisinga, ajunsă reședință regală în secolul al VIII-lea și deținând din anul 715 o biserică romanică dedicată Sf. Maria. În anul 724, în această așezare s-a stabilit Sf. Corbinian, care a clădit o mănăstire și o școală. Nu după mult timp, în anul 738, Sf. Bonifaciu a creat prima Dieceză de Freising, existentă până în anul 1821. Episcopul Arbeo a înființat între anii 764-783 o bibliotecă și un scriptorium în mănăstire, transformând așezarea în centru religios, în anul 788 Freising primind statutul de ”civitas”. Împăratul Otto III a acordat așezării drepturi de piață și monede în anul 996, statutul de oraș fiind primit abia în anul 1359. În 1159 a început construirea Catedralei romanice Sf. Maria și Sf. Corbinian, finalizată în 1205 și refăcută în stil gotic între anii 1481-1483. Alte lucrări de restaurare au avut loc în secolul al XVII-lea, picturile interioare fiind executate de Rubens. În anul 1724, la aniversarea bisericii, a fost decorat interiorul în stil rococo de către Cosmas Damian Asam și Egid Quirin Asam, realizându-se astfel un monument istoric și arhitectonic de mare valoare. Mormântul Sf. Corbinian se află în incinta catedralei, în centrul criptei aflându-se o frumoasă sculptură medievală numită ”Coloana cu animale”.

Mănăstirea dedicată inițial Sf. Vitus, apoi Sf. Ștefan și Sf. Mihail, a fost fondată între anii 811-835 de către episcopul Hitto von Freising, fiind până în anul 1021 mănăstire augustiniană, apoi benedictină. Berea se fabrica încă din secolul al VIII-lea, dar fabrica de bere apărută pe dealul Weihenstephan a primit licența abia în anul 1040, considerându-se a fi prima fabrică de bere din lume. A devenit proprietatea statului în anul 1803, când a fost secularizată și mănăstirea, dar berea se fabrică și în prezent.

Centrul vechi medieval al orașului Freising, bine conservat, salvat aproape intact din vicisitudinile veacurilor, a devenit o adevărată atracție turistică, chiar și o plimbare printre frumoasele case cu parfum de epocă fiind o reală plăcere.

Primăria din Freising este o clădire frumoasă construită în anii 1904/05 în mijlocul orașului vechi, în Marienplatz, primele informații datând din anul 1468. Noua clădire a fost construită în stilul istoricist, având pe frontonul triunghiular din est un ceas și picturi murale înfățișând pe Maria, Copilul Iisus și pe Sf. Corbinian. Deasupra ușii se află stema orașului Freisng, iar în partea vestică un cadran solar pictat de Otto Lohr în anul 1907. Simpaticul urs de pe stema orașului, ca și ceilalți urși, confecționați din tot felul de materiale și răspândiți în tot cuprinsul său, reprezintă simbolul localității și provine dintr-o legendă foarte mediatizată.

Biserica Sf. Gheorghe, atestată în anul 1230 și reconstruită în stil gotic târziu între anii 1440-1494, are pe peretele vestic o sculptură monumentală barocă ce reprezintă ”Lupta Sf. Gheorghe cu balaurul”, realizată în anul 1660. Turnul său, înalt de 84 m, a fost construit de cunoscutul meșter constructor Antonio Riva, care a mai realizat și clădirile Universității și a Liceului Episcopal în 1695, aceasta din urmă găzduind în prezent Muzeul orașului Freising și Teatrul Asam.

Transport persoane Romania Germania de la adresa.

Casa Artiștilor și Casa Scriitorilor sunt alte două clădiri atractive din centrul istoric. Casa Artiștilor a fost clădită în secolul al XVIII-lea, având o agreabilă culoare albastră și o fațadă minunat decorată în stilul rococo, iar Casa Scriitorilor, ridicată în secolul al XVII-lea, este de asemenea decorată foarte atractiv. În prezent găzduiește evenimente culturale mai importante, precum expoziții, conferințe sau simpozioane. Sunteți bine-veniți!

Bilet autocar Romania Germania

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.