Transport persoane Miercurea Sibiului – Leipzig, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Miercurea Sibiului – Leipzig, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Miercurea Sibiului – Leipzig, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Miercurea Sibiului – Leipzig, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 18:30 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce favorizează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Miercurea Sibiului – Leipzig, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Un nou popas și o nouă imagine frumoasă, cea a orașului universitar Leipzig, situat la confluența râului Elsterul Alb cu afluenții Pleisse și Parthe, în landul Saxonia. Leipzig a fost atestat documentar în anul 1015 cu numele ”urbe Libzi”, în cronicile episcopului Thietmar din Merseburg, fiind amplasat la intersecția a două rute comerciale importante: Via Regia și Via Imperii. Margraful de Meissen, Otto II cel Bogat, i-a acordat statutul de oraș și privilegii de piață în anul 1165, Târgul din Leipzig, intrat în tradiție, existând și în zilele noastre. În anul 1305 a primit și privilegiul de pescuit de la Margraful Dietrich cel Tânăr, Leipzig dezvoltându-se ca un oraș comercial important.

Târgurile au fost protejate de legi, Frederick II din Saxonia acordând în anul 1458 și privilegiul organizării Târgului de Anul Nou, confirmat și de suveranii ulteriori. Între anii 1678-1687 s-a înființat Bursa, iar până în secolul al XVIII-lea Leipzig a devenit un centru de comerț european. Spre sfârșitul secolului al XIX-lea orașul a fost integrat în transportul feroviar, industria locală luând avânt mai ales în domeniul producției de bumbac. Secolele XIX-XX au marcat o ridicare a economiei prin stabilirea în localitate a sediului unor mari companii de succes: BMW, Porsche, Kirow Ardelt AG, VNG Verbundnetz Gas AG, Spreadshirt ș.a.

Centrul vechi al orașului mai are încă frumuseți arhitectonice de necontestat, multe clădiri realizate în stil renascentist, în stil baroc sau istoricist stârnind interesul și admirația turiștilor, ca de altfel și unele moderne din apropiere, de-a dreptul impresionante.

Două dintre clădirile vechi ale Leipzigului sunt: Biserica Sf. Nikolai, patronul călătorilor și al negustorilor, a cărei construcție începută în stil romanic în anul 1165, a căpătat elemente gotice în secolul al XVI-lea, baroce și neoclasice în secolul al XVIII-lea. Aici a concertat Johann Sebastian Bach, având și calitatea de director muzical; Biserica luterană Sf. Toma, cu origini într-un lăcaș romanic construit în secolul al XII-lea și refăcut între anii 1212-1222 ca biserica mănăstirii Ordinului Augustinian, fondată de margraful Dietrich von Meissen. Spre sfârșitul secolului al XV-lea a fost transformată într-o biserică gotică, turnul fiind construit în anul 1537 și refăcut în 1702. Statuile a doi dintre compozitorii celebri germani străjuiesc biserica: Johan Sebastian Bach, fost director muzical al bisericii între anii 1723-1750, și Felix Mendelssohn Bartholdy. Corul de băieți al bisericii, fondat în anul 1212, este și acum celebru în Germania.

Sediul Primăriei Noi, construit între anii 1899-1905, este o clădire frumoasă, cu un turn înalt de 114,8 m, fiind cel mai înalt turn de primărie din Germania. Primăria Veche, situată în Marktplatz, a fost construită în anul 1556. În prezent găzduiește muzeul de istorie a orașului.

Curtea Administrativă Federală funcționează într-o clădire proiectată de Ludwig Hoffmann, fiind finalizată în anul 1895. A fost construită în stil renascentist italian, având o cupolă centrală și portic la intrare, precum și gablon decorativ și sculpturi realizate de Otto Lessing.

Monumentul Bătăliei Națiunilor comemorează înfrângerea lui Napoleon la Leipzig, în anul 1813. Este un monument istoric gigant, înalt de 91 m, clădit din granit și gresie între anii 1898-1913, inaugurat în prezența împăratului Wilhelm II și a altor conducători ai statelor germane, fiind ovaționat de peste 100000 de oameni. Statuile monumentului au fost sculptate de Christian Behrens și ucenicul său, Franz Metzner. Figura principală de pe fața memorialului îl reprezintă pe Arhanghelul Mihail, spiritul războinic al germanilor.

Un alt obiectiv istoric, mai special, este Muzeul German al Cărților și al Scrierii, fondat în anul 1884, considerat cel mai vechi de acest gen din lume. Colecțiile sale oglindesc aspecte legate de istoria cărților și documentelor, a hârtiei, tehnicilor de tipărire, arta ilustrării și legătoriei. Este găzduit într-o clădire modernă a Bibliotecii Naționale Germane din Leipzig.

Transport persoane Romania Germania de la adresa.

Nu poate fi ocolită nici Crama lui Auerbach, faimos restaurant de tradiție atestat documentar încă din anul 1438 și deținător al unor vinuri de bună calitate. Te întâmpină la intrare două sculpturi amuzante: ”Mephisto și Faust” și ”Studenții bețivi”, inspirate de opera lui J.W. Goethe. Renovat și dichisit, ca de altfel toate magazinele din galeria comercială, primește cu voioșie toți turiștii însetați și cu simțul umorului. Sunteți bine-primiți!

Bilet autocar Romania Germania

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.