Transport persoane Medias – Lubeck, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Medias – Lubeck, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Medias – Lubeck, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Medias – Lubeck, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 017:30 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce favorizează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Media – Lubeck, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Străbătând ținuturile nordice ale Germaniei, ne-am oprit pentru un scurt popas și la Lubeck, oraș important din landul Schleswig-Holstein, port la Marea Baltică, situat pe râurile Trave și Wakenitz. În anul 1143, contele Adolf II de Holstein a fondat o așezare germană pe o peninsulă numită Bucu, la 4 km de așezarea slavă medievală numită Lubice, reședința prințului Henry (sec. XI-XII), distrusă după moartea acestuia. A fost construit un castel atestat documentar în anul 1147 de către cronicarul Helmold, cedat ducelui de Saxonia, Heinrich der Lowe, în anul 1158. Mai târziu, în 1181, Lubeck a primit statutul de oraș imperial de la împăratul Frederick I Barbarossa, iar în 1226 statutul de oraș liber imperial de la împăratul Frederick II. Între secolele XIV-XVII a făcut parte din Liga Hanseatică, devenind un puternic centru comercial, rămânând totuși Oraș Hanseatic și după destrămarea acesteia.

Chiar și după raidurile aeriene din anul 1942, care au distrus mare parte de orașul vechi, multe clădiri istorice, de o frumusețe arhitectonică deosebită, reprezentative pentru stilul Brick Gothic și bine conservate, ne bucură cu imaginea lor deosebită. Restaurate, acestea au fost cuprinse în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 1987.

Biserica Sf. Maria, construită din cărămidă între anii 1250-1350, este o reprezentantă a stilului gotic nordic german, având cea mai înaltă boltă de cărămidă din lume (naosul central are 38,5 m). Fațada sa din partea vestică are două turnuri cu înălțimea de cca 125 m. A fost reconstruită între anii 1947-1950, iar interiorul în anii 1958/59, refăcându-se frescele gotice originale. În incintă se află un font de botez din bronz, datat 1337, cu 714 picturi imperiale; o Madonna datată 1420, restaurată; cortul de 9,5 m, realizat artistic de Klaus Grude în anul 1479; reliefuri din gresie ce reprezintă Patimile lui Hristos (1515); o statuie din lemn reprezentând pe Ioan Evanghelistul, realizată în anul 1505 de către Henning von der Heide; altarul din Capela Doamnei, realizat în 1518 ș.a.

Catedrala Lubeck, o altă clădire istorică reprezentantă a stilului gotic german, a fost ridicată în stil romanic între anii 1173-1230 și transformată într-o frumoasă construcție gotică din cărămidă între anii 1266-1335. A fost fondată de ducele Heinrich der Lowe în anul 1173 pentru Eparhia de Lubeck. Distrusă parțial în raidul aerian din anul 1942, a fost reconstruită până în 1982. Câteva dintre obiectele liturgice de mare valoare, prețioase și din punct de vedere artistic, au scăpat din conflagrație: un crucifix înalt de 17 m, creat de Bernt Notke în anul 1477; memorii baroce din capelele funerare, opere ale sculptorului flamand Thomas Quellinus ș.a.

Două porți ale orașului, rămășițe ale zidurilor medievale datate secolul al XV-lea, există și în prezent: Burgtor (1444), realizată în stil gotic târziu, cu un acoperiș baroc din anul 1685, precum și Holstentor, construită în 1464 în stil gotic din cărămidă, cu două turnuri rotunde, considerată simbol al orașului. Clădirea sa centrală, restaurată, a fost transformată într-un muzeu al istoriei municipiului, în sălile sale fiind expuse și nave ale Ligii Hanseatice.

Hansenmuseum, dedicat istoriei Ligii Hanseatice, deține colecții de obiecte istorice originale, imagini ce ilustrează scene istorice din porturile comerciale ale Hansei, precum și documente ce prezintă informații despre viața cotidiană în perioada sa. Sediul muzeului este amplasat într-o clădire din secolul al XIII-lea, considerată monument istoric.

Muzeul Sfânta Ana, prestigioasă instituție de artă și istorie culturală, deține cea mai mare colecție de sculptură medievală și piese de altar din Germania. Tot aici există și o frumoasă colecție de articole de decor pentru locuințe și interioare din diverse perioade, ilustrând modul de viață din Evul Mediu până în anul 1800.

Transport persoane Romania Germania de la adresa.

Dar, dacă nu ați vizitat Cafeneaua Niederegger, ați pierdut mult! Acesta este un local faimos și foarte vizitat, oferind, pe lângă o cafea excelentă, produsele minunate ale firmei Niederegger, precum și un muzeu al marțipanului, ce ilustrează istoria acestuia încă din secolul al XII-lea. Sunteți bine-veniți!

Bilet autocar Romania Germania

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu promptitudine și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.