Transport persoane Ludus – Koblenz, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Ludus – Koblenz, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Ludus – Koblenz, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Ludus – Koblenz, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 17:30 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Ludus – Koblenz, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Koblenz, oraș situat la confluența râurilor Rin cu Mosella, pe ambele maluri ale celor două ape, este una dintre cele mai frumoase localități din landul Renania-Palatinat. Locul central este marcat și de faimoasa statuie ecvestră a împăratului Wilhelm I, marcând importanța acestuia la unificarea Germaniei.

La origine, orașul Koblenz a fost un post militar roman, datând din anul 9 î.Hr., purtând numele ”Castellum apud Confluentes”. Cucerit de franci, a devenit o reședință regală ce a avut de-a lungul timpului mai mulți conducători renumiți, de la Ludovic I cel Pios (sec. IX) la împăratul Heinrich II cel Sfânt (sec. XI), care l-a dăruit arhiepiscopului-elector din Trier, rămânând reședința urmașilor acestuia până în secolul al XVIII-lea. În secolul al XIII-lea, prințul-episcop Theodorich von Wied a donat o parte din terenuri Ordinului Cavalerilor Teutoni, care a devenit ulterior Deutsches Eck. Tot în acest secol a fost fortificat din nou orașul, construindu-se și Cetatea Ehrenbreitstein. Koblenz s-a dezvoltat și a prosperat până la jumătatea secolului al XVII-lea, fiind asediat și distrus parțial de francezi. A fost reconstruit și extins în secolul al XVIII-lea, arhitectura barocă schimbând imaginea orașului.

Cetatea Ehrenbreitstein, ridicată între anii 1817-1828 pe malul estic al Rinului la confluența cu Mosella, având rol de supraveghere, fusese reconstruită pe locul fostei fortărețe medievale distrusă de francezi în anul 1801. Castelul clădit de nobilul Ehrenbert pe deal, în jurul anului 1000, cu numele Ehrenbertstein, apare atestat documentar în anul 1139 ca proprietate a arhiepiscopului din Trier. Fortificația nouă a fost extinsă, având numeroase întrebuințări de-a lungul veacurilor zbuciumate în funcție de ocupanți, devenind în secolul al XX-lea arhivă, muzeu de arheologie și fotografie, găzduind concerte și spectacole de teatru. Protejată pentru valoarea sa istorică, clădirea a fost declarată Patrimoniu Mondial UNESCO din Valea Rinului de Sus (2002).

Un alt obiectiv turistic situat în apropierea confluenței celor două râuri este Bazilica Sf. Castor, fondată în anul 836 de către împăratul Ludovic cel Pios, reconstruită în stil romanic în 1208 și refăcută în stil gotic în 1498. Din anul 2002 face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO din Valea Rinului de Sus. În piața din fața bisericii se află amplasată fântâna Kastorbrunnen, construită în 1812 pentru comemorarea războaielor napoleoniene.

Palatul Electoral, clădit în stil neoclasic între anii 1778-1786 de către electorul din Trier, Clemens Wenceslaus von Sachsen, este în prezent un frumos muzeu ce găzduiește o prețioasă colecție de tapiserii Gobelin. Vederea asupra Văii Rinului este minunată.

Deutsches Eck sau Colțul german este un promontoriu aflat tot la confluența Rinului cu Mosella, unde, pe un fost teren al Cavalerilor Ordinului Teuton, s-a ridicat în anul 1897 o statuie ecvestră de mari dimensiuni (37 m) a împăratului Wilhelm I, glorificând rolul său în unificarea Germaniei. Distrusă în război, aceasta a fost refăcută din bronz și reinstalată în anul 1993 în același loc. Este un obiectiv turistic foarte vizitat.

Castelul Stolzenfels, aflat la 154 m deasupra Rinului, a fost construit în anul 1259 și extins în secolele al XV-lea și al XIX-lea, având în prezent în imaginea sa romantică multe elemente neogotice. A servit ca reședință de vară a regelui Prusiei.

Transport persoane Romania Germania de la adresa.

O altă clădire cu origini în secolul al XII-lea și extinsă în secolul al XV-lea, este Biserica Maicii Domnului. Minunatele elemente gotice și baroce din arhitectura sa, precum și muzica armonioasă a celor patru clopote au făcut faimos acest lăcaș de cult, atrăgând mulți turiști. Sunteți bine-veniți!

Bilet autocar Romania Germania

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.