Transport persoane Iasi – Meissen, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Iasi – Meissen, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Iasi – Meissen, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Iasi – Meissen, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 07:30 din statie parcare Billa.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce favorizează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Iasi – Meissen, Romania – Germania cu autocar, microbuz

În dorința de a vizita faimoasele magazine cu porțelanuri fine din Meissen, am făcut un scurt popas în orașul situat pe ambele maluri ale fluviului Elba, în landul istoric Saxonia. Acesta a fost la origine o așezare slavă timpurie numită Misni, fondată ca oraș german în anul 929 de către regele Heinrich I der Vogler, în 968 fiind înființată și Eparhia din Meissen. Meissen a primit drept de piață în jurul anului 1000, dar statutul de oraș cu privilegii l-a căpătat abia în 1332. În această perioadă mai prosperă au fost construite Catedrala din Meissen (1260-1410) și Castelul Albrechtsburg (1472-1525), unde, în anul 1710, regele Augustus II cel Puternic a înființat prima manufactură regală de porțelan din Europa. Între anii 1423-1464 Meissen a fost capitala Electoratului din Saxonia.

Catedrala din Meissen este o frumoasă clădire gotică, sediu al Episcopiei din Meissen, construită pe locul unei biserici romanice mai vechi. Clădirea impresionantă a fost ridicată între anii 1260-1410 și deține în incintă sculpturile gotice ce reprezentă pe împăratul Otto I și soția sa, precum și picturi valoroase realizate în atelierul lui Lucas Cranach cel Bătrân. Capela ridicată în anul 1425 de către Frederick I a funcționat ca loc de înmormântare pentru dinastia de Wettin.

Albrechtsburg este numele unui castel clădit între anii 1472-1525, în stil gotic târziu, pe un deal deasupra fluviului Elba. Operă a constructorului de curte Arnold din Westfalia, a servit temporar ca reședință dinastiei de Wettin. Între anii 1710-1861 aici a funcționat renumita manufactură regală de Porțelan Meissen, înființată de regele Augustus II cel Puternic. Din 1863 aceasta exista în valea râului Triebisch, unde sunt produse și în prezent prețioasele și mult râvnitele porțelanuri. În oraș au fost înființate magazine de prezentare și comercializare a acestor porțelanuri, precum și ateliere și galerii de pictură manuală pe porțelan. Castelul a fost redecorat în secolul al XIX-lea cu valoroase picturi murale ce ilustrează istoria sașilor. În prezent castelul funcționează ca muzeu.

Transport persoane Romania Germania de la adresa.

O altă clădire istorică valoroasă este și Biserica Maicii Domnului, situată în piața veche. A fost atestată documentar în anul 1205 și reconstruită în stil gotic după un cutremur devastator din 1450. În turnul înalt de 57 m se află primul carillon de porțelan din lume, fabricat în anul 1929.

Orașul Meissen găzduiește anual o piață de olărit și un festival al vinului – Weinfest, care sărbătorește recolta de vin Meissen, produs în viile din valea Elbei, din apropierea orașului. Sunteți invitați!

Bilet autocar Romania Germania

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.