Transport persoane Iasi – Gloucester, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Iasi – Gloucester, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Iasi – Gloucester, Romania – Anglia cu autocar, microbuz

Transport Iasi – Gloucester, Romania – Anglia in fiecare zi de la ora * 07:30 din statie.

Cu Danytur prin Anglia ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur oferă călătorii plăcute pe trasee europene în sezonul de toamnă, ruta România-Anglia şi retur, dispunând de autocare modern dotate şi conducători auto cu o excelentă pregătire profesională, garantează confort la standardele dorite şi siguranţă deplină până la destinaţie. Curse regulate cu plecare din România transportă pasageri şi colete în cele mai bune condiţii, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

Un nou oraş, un nou popas, de această dată în Gloucester, oraş-district, reşedinţa comitatului Gloucestershire, regiunea South West Anglia. Aşezarea a fost fondată de către romani în anul 97, sub împăratul Nerva, cu numele Colonia Glevum Nervensis. Prima cartă a fost acordată de către regele Henric II în anul 1155. Oraşul s-a dezvoltat în Evul Mediu prin comerţ cu fier (arme şi unelte), prelucrarea lânii şi pescuit. În anul 1483, regele Richard III a dat o cartă prin care Gloucester primea statutul de oraş-district, confirmată în anul 1489 şi 1510. În anul 1580, regina Elisabeta I a acordat şi statutul de port, ceea ce a facilitat mult dezvoltarea economică a oraşului. În Evul Mediu s-au construit multe clădiri cu o arhitectură deosebită, specifică epocii, unele dintre acestea reuşind să străbată veacurile până la noi, devenind adevărate atracţii pentru turişti:

 

transport persoane Romania Anglia

 

Castelul-fortăreaţă Berkeley a fost construit între anii 1150-1327, suferind transformări de-a lungul timpului şi ajungând reşedinţa familiei Berkeley, descendentă a unui comerciant bogat din Bristol care a fost răsplătit de regele Henric II pentru serviciile aduse. În incintă se află mobilier de lux, argintărie preţioasă, picturi valoroase. De acest castel este legată şi legenda morţii regelui Eduard II al Angliei.

Catedrala Sf. Petru a fost construită începând cu anul 1089, în stil gotic, în perioade diferite, pe fundaţiile unei biserici ce data din anul 681. Clădirea, reconstruită în sec. al XIV-lea, a primit statut de catedrală în sec. al XVI-lea şi a fost distrusă în Al Doilea Război Mondial, apoi reconstruită între anii 1954-1962 de către Basil Spence, integrându-se şi ruinele. Este un edificiu măreţ de 130 m în lungime, 44 m în lăţime şi 79 m în înălţimea turnului. Stâlpii imenşi au fost realizaţi în stil normand, bloţile în evantai ale arcadelor sunt în Decorated Style, bolta capelei Lady Chapel şi bolta naosului în Perpendicular Style. Vitraliile conţin părţi create în sec.al XIV-lea şi al XX-lea. Este celebru goblenul cu imaginea lui Iisus Hristos creat de Graham Sutherland. În incintă se află mormintele regilor Osric al Northumbriei şi Eduard II.

Biserica St. Mary de Lade, construită pe locul unui fost templu antic roman, este prima biserică creştină din Marea Britanie. Turnul central datează din anul 1190. O efigie-mormânt din peretele nordic al altarului marchează existenţa mormântului regelui Lucius, sec. al XIV-lea.

Biserica St. Mary de Crypt, biserică anglicană cu structură în formă de cruce, datează din sec. al XII-lea, cu extindere în sec. al XIV-lea. Biserica a fost menţionată încă din anul 1140.

Monumentul Tyndale a fost construit în anul 1866 în memoria lui William Tyndale, un protestant care a făcut prima traducere a Noului Testament în limba engleză. A fost martirizat în Flandra, în anul 1536.

Un oraş interesant şi primitor. Sunteţi bine-veniţi !

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informaţiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalităţile vamale şi preţurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.