Transport persoane Iasi – Alfeld, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Iasi – Alfeld, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Iasi – Alfeld, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Iasi – Alfeld, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 07:30 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce favorizează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Iasi – Alfeld, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Orășelul Alfeld, situat pe ambele maluri ale râului Leine, este un alt interesant și atractiv popas de pe traseul nostru ce străbate landul Saxonia Inferioară. Așezarea exista încă din secolul al XI-lea, dar a fost atestată documentar abia în anul 1214 cu numele ”Alvelde”. În 1426, orașul Alfeld făcea parte din Liga săsească a orașelor, fiind astfel membru indirect al Ligii Hanseatice. Datorită comerțului cu bere, hamei, lenjerie și fire, devenise în secolele XIV-XV o localitate prosperă. În secolul al XVI-lea a intrat în componența Principatului Brunswick-Wolfenbuttel, ajungând la o stare înfloritoare.

Din această perioadă provin unele clădiri și vestigii istorice care dau farmec orașului și atrag mulți turiști, fiind foarte valoroase prin arhitectura lor frumoasă și prin vechimea lor.

Fillerturm este o fortificație medievală defensivă menționată prin secolul al XIII-lea și din care în prezent mai există turnul de apărare înalt de 22,32 m. Clădirea cu trei etaje are o coroană crenelată și a fost construită din calcar și gresie, funcționând actualmente ca muzeu.

Biserica gotică Sf. Nikolai își are originile într-o bazilică romanică din secolul al XI-lea. În secolul al XIV-lea a fost transformată într-o biserică gotică dedicată Sf. Nikolai, patron al călătorilor și comercianților, iar după Reformă a devenit biserică luterană (1542). Crucea Triumfală datează din anii 1230-1240, iar orga construită de Heinrich Shaper în 1862-1863 oferă și astăzi concerte publicului amator. În Capela Steinberg se află piatra renascentistă memorială a Catharinei von Steinberg și mormântul Margaretei de Veltem.

Școala Latină, construită în stil renascentist între anii 1610-1612 de către arhitectul Andreas Steiger, are pereții decorați cu imagini ale celor 9 muze, ale celor 7 arte liberale, ale virtuților și ale unor personaje din Vechiul și Noul Testament. Clădirea a fost restaurată, prețioasele picturi existând și în prezent. Este considerată monument de arhitectură.

Un obiectiv turistic interesant este Muzeul Alfelder, înființat în anul 1928 și găzduit în clădirea veche a Școlii Latine. Colecțiile muzeului ilustrează istoria așezării din Evul Mediu (sec. XI) și până în sec. al XX-lea, completate de o colecție de animale exotice din întreaga lume, rare sau pe cale de dispariție.

Orașul Alfeld este cunoscut și prin Fabrica Fagus, proiectată și construită între anii 1911-1913 de către arhitecții Walter Gropius și Adolf Meyer. Formată din 10 clădiri, cu multe ferestre din sticlă orientate spre exterior și structură din oțel, dă totuși o impresie de stabilitate, fiind considerată o precursoare a arhitecturii moderniste industriale și declarată monument istoric în anul 1947. Între anii 1982-2002 au fost renovate toate clădirile, în anul 2006 acordându-i-se premiul ”Locația selectată pentru Germania – Land of Ideas”. Din anul 2011 face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Transport persoane Romania Germania de la adresa.

Anual, în luna aprilie, în centrul istoric al orașului se organizează Piața de primăvară, pietonalul fiind transformat într-o cuceritoare expoziție de automobile moderne, atractive fiind însă și standurile cu produse proaspete din ținut, tarabele cu variate delicii culinare și bere rece. Spectacolele muzicale animă atmosfera și creează o ambianță veselă. Sunteți bine-veniți!

Bilet autocar Romania Germania

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.