Transport persoane Husi – Schkeuditz, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Husi – Schkeuditz, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Husi – Schkeuditz, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Husi – Schkeuditz, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 06:30 din pacarea Lidl.

Cu Danytur prin Germania! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Germania și Germania-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Germania transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, ajungându-se în cel mai scurt timp direct la adresă.

Transport persoane Husi – Schkeuditz, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Schkeuditz este un oraș din landul Saxonia. Prima atestare documentară datează din anul 981, sub denumirea ”Scudici”, biserica parohială aparținând de Dieceza de Merseburg. În anul 1436 a primit statutul de oraș, în secolul al XVII-lea funcționând temporar și o monetărie. Secolele XVII-XVIII au fost nefaste pentru Schkeuditz, acesta fiind asediat, incendiat și jefuit în repetate rânduri. Fortificația orașului a fost demolată la sfârșitul secolului al XVII-lea.

Libertatea comerțului, acordată în anul 1840, a facilitat progresul economic și prosperitatea orașului. În anul 1858 exista o breaslă formată din 11 meșteri, care ajunsese în 1926 la 54 de membri. În 1873 s-a construit o fabrică de malț, în 1901 s-a produs conectarea la rețeaua electrică și la aprovizionarea cu apă prin conducte, iar în 1927 s-a înființat Aeroportul Leipzig-Halle. Industria a luat avânt, sectoarele blănurilor, tutunului, transporturilor și refrigerantelor oferind tot mai multe locuri de muncă.

Printre clădirile mai vechi, valoroase monumente culturale, sunt câteva care au însemnătate arhitectonică și istorică deosebită, deținând și valoroase obiecte liturgice, meritând să fie vizitate:

Electoral Saxon Amtsmuhlhaus, construită în anul 1662, găzduiește în prezent Muzeul orașului. Acesta deține o valoroasă colecție de exponate ce prezintă istoria timpurie și istoria locală, meșteșuguri și jucării.

Bisericile din oraș, martore ale tuturor evenimentelor comunității, marchează o existență de peste jumătate de mileniu.

Biserica Sf. Albanus, construită în stil gotic târziu în anul 1517, cu un turn neogotic din 1899, are fixată la intrare două plăci comemorative dedicate soldaților căzuți în războiul germano-francez și o bandă ceramică memorială cu inscripția: căzuți 1914-1918. Amvonul cu imagini ale evangheliștilor datează din anul 1672, crucifixul din secolul al XVI-lea și fontul baptismal din anul 1764.

Biserica Dolzig, construită la începutul secolului al XVI-lea în stil gotic târziu, are naosul realizat în anul 1522, turnul fiind reconstruit în 1706.

Biserica Freiroda, construită din piatră în secolul al XIII-lea, prezintă elemente romanice combinate cu elemente gotice, deținând și un memorial de război dedicat celor căzuți în Primul Război Mondial.

Biserica Gleisen, construită în secolul al XIII-lea, prezintă un amestec de stiluri: romanic, gotic târziu (cor) și baroc (turn din sec. XVI), ușa datând din anul 1736. Memorialul este dedicat celor căzuți în Primul Război Mondial.

Biserica Kleinliebenau, menționată încă din anul 1309, cu turnul reconstruit în 1706, a fost refăcută între anii 2007-2012, devenind loc de întâlnire și de desfășurare a activităților culturale diverse.

Orașul Schkeuditz este un loc plăcut, atractiv și primitor. Sunteți bine-veniți!

Transport persoane Romania Germania de la adresa.

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Bilet autocar Romania Germania

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.