Transport persoane Husi – Brno, Romania – Cehia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Husi – Brno, Romania – Cehia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Husi – Brno, Romania – Cehia cu autocar, microbuz

Transport persoane Husi – Brno, Romania – Cehia cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora * 06:30 de la statia Lidl.

Cu Danytur prin Cehia ! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Cehia și Cehia-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Cehia transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

Brno, frumoasa capitală a provinciei istorice Moravia, este situată la confluența râurilor Svratka și Svitava. În vremuri mai vechi, celții au fondat aici o așezare numită Brynn. În secolul al VI-lea, slavii stabiliți în ținut l-au numit Brno, construind aici și o fortăreață. În secolul al XI-lea, castelul a devenit reședința margrafului Moraviei, supraveghind rutele comerciale spre Marea Baltică și Marea Neagră. În anul 1243, regele Vaclav I al Boemiei i-a acordat carta de oraș. Importanța sa a crescut în timpul regelui Carol IV, dar a fost desemnat capitala Moraviei abia în anul 1462. Primele fabrici de textile au apărut la sfârșitul secolului al XVIII-lea și datorită faptului că materia primă exista din belșug. A înflorit comerțul cu țesături din lână, Brno exportând în Europa și facilitând dezvoltarea orașului.

 

Preț bilet de autocar Cehia

 

Muzeul Moraviei, amplasat în mai multe clădiri medievale, reflectă prin colecțiile sale de exponate istoria și evoluția acestui ținut. Unul dintre faimoasele exponate ale colecției este Venus din Vestonice (descoperită în anul 1925), o statuie din ceramică cu o vechime de cca 30000 de ani, fiind unul dintre cele mai vechi obiecte din ceramică din lume. Alături de acestea, Galeria de Artă prezintă valoroase opere semnate de Rubens, Cranach, dar și de pictori moravi din secolele XV-XX.

Castelul Veveri, situat deasupra râului Svratko, a fost construit în secolul al XI-lea inițial ca o cabană de vânătoare. Prima sa atestare documentară datează din anii 1213 și 1222, când regele Ottokar I a folosit castelul ca închisoare pentru nobilii rebeli. În secolul al XIV-lea, castelul a fost extins de către margraful Jan Jindrich, fratele împăratului Carol IV. În anul 1468 a fost ocupat de regele Ungariei, Matei Corvin. Castelul și-a schimbat proprietarii în secolele următoare, fiind reconstruit în secolul al XVIII-lea. În anul 1925 a fost cumpărat de statul cehoslovac. Spre sfârșitul secolului al XX-lea au început lucrări de reconstrucție, din anul 2002 fiind deschis pentru public. Pe lângă arhitectura sa interesantă, deține o frumoasă și valoroasă colecție de fresce și de mobilier.

La nord de Brno se află o zonă carstică interesantă, cu grote romantice și peșteri de diferite dimensiuni. Priveliștea spre Abisul Macocha este foarte spectaculoasă și atractivă pentru turiști. Peșterile Punkevni pot fi traversate cu barca, iar zona cu stalagmite și stalctite este impresionantă. În Peștera Katerinska, cu dimensiuni mai deosebite și acustică foarte bună, se țin deseori concerte.

Zona este foarte bogată în zăcăminte din fier și cărbune, fiind locuită din timpuri străvechi. Vestigiile descoperite în peștera Byci skala datează din perioada paleolitică, aici existând și un mormânt regal din secolul al VI-lea. Un loc interesant și atractiv pentru turiștii aflați în număr foarte mare. Sunteți bine-veniți !

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (https://danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.