Transport persoane Huedin – Liebstadt, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Huedin – Liebstadt, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Huedin – Liebstadt, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Huedin – Liebstadt, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 17:00 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce favorizează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe pe parcurs.

Transport persoane Huedin – Liebstadt, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Oraș pitoresc din landul Saxonia, Liebstadt este situat la confluența râurilor Seidewitz cu Dobraer Bach, fiind o destinație turistică plăcută. Istoria acestei așezări este strâns legată de cea a Castelului Kuckuckstein, amplasat pe o stâncă deasupra văii râului Seidewitz, având rolul de a supraveghea ruta comercială din Valea Elbei spre Boemia. Construit pe patru nivele în secolul al XIII-lea, pe un fort existent încă din vremea regelui Henric I (ridicat între anii 930-940), a fost menționat în anul 1410 și ulterior reclădit începând cu anul 1453. De-a lungul timpului a avut numeroși proprietari, fiind refăcut și renovat mereu, ajungând în final în posesia orașului Liebstadt care l-a transformat într-un muzeu al istoriei locale, considerându-l un monument prețios al goticului timpuriu și al romantismului timpuriu. Între anii 1651-1741 a fost refăcut în stil rococo, iar între 1786-1802 a căpătat o imagine neogotică. În anul 1800 se înființase aici chiar și o lojă masonică al cărei sediu era decorat cu tablouri romantice timpurii.

Primul conducător al ”civitas Libenstadt” a fost, în secolul al XIII-lea, Burgravul Otto von Dohna, care l-a cedat Diecezei de Meissen în anul 1286, ajungând două veacuri mai târziu sub dominația fraților Gunther și Heinrich von Bunau. În anul 1492, Liebstadt a primit statutul de oraș și dreptul de piață. Economia orașului este în prezent susținută mai mult de agricultură, servicii și meșteșuguri, turismul fiind mereu încurajat.

O altă clădire de interes istoric și arhitectonic este Biserica luterană Liebstadt, clădită în stil gotic târziu, cu acoperișul plat, ce datează din secolul al XV-lea. În incintă se află un amvon renascentist din gresie datat 1577, un altar-triptic din anul 1673 – operă a unui artist olandez și o boltă stelară gotică târzie.

Biserica Dobra, reconstruită în anul 1507 pe locul lăcașului de cult menționat încă din anul 1346, mai păstrează frescele gotice târzii din secolul al XV-lea, picturi din secolele XVII-XVIII, precum și plafonul din lemn pictat și fontul de botez din anul 1618.

Transport persoane Romania Germania de la adresa.

Dar nu trebuie uitată nici ”Moara cu melci”, o moară cu apă atestată documentar încă din anul 1555. Străbătând veacurile, a ajuns în secolul al XIX-lea utilizată ca restaurant de excursie și pensiune. Sunteți bine-veniți să le vizitați!

Bilet autocar Romania Germania

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.