Transport persoane Harlau – Viena, Romania – Austria cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Harlau – Viena, Romania – Austria cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Harlau – Viena, Romania – Austria cu autocar, microbuz

Transport Harlau – Viena, Romania – Austria in fiecare zi de la ora * 04:30 din statie.

Cu Danytur prin Austria ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur oferă călătorii plăcute pe trasee europene în sezonul de toamnă, ruta România-Austria, dispunând de autocare modern dotate şi conducători auto profesionişti, garantează confort la standardele dorite şi siguranţă deplină până la destinaţie. Curse regulate cu plecare din România transportă pasageri şi colete în cele mai bune condiţii, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

Continuăm plimbarea noastră prin Viena, poposind prin clădirile istorice celebre în întreaga lume, martore ale istorie zbuciumate, dar şi ale ataşamentului conducătorilor faţă de acest minunat oraş :

Catedrala Sf. Ştefan este cea mai importantă clădire gotică din Austria, ridicată pe locul unde a existat o biserică romanică construită în 1137. Actuala catedrală, construită între anii 1304-1570, este un monument gotic impozant de 34 m lăţime şi 107 m lungime, având patru turnuri. Turnul nordic are 60,6 m în înălţime şi adăposteşte cel mai mare clopot din lume. Turnul înalt (sudic) al catedralei, construit în stilul Renaşterii şi terminat în anul 1433, măsoară 137 m în înălţime. Poarta episcopală, realizată în stil gotic, prezintă imagini din viaţa Sf. Maria, iar poarta corului ilustrează aspecte din viaţa Sf. Paul. Lângă amvon se află o sculptură din gresie în stil gotic timpuriu, datând din sec. al XIV-lea, numită Madona servitorilor. În dreapta altarului central se găseşte mormântul lui Friedrich III, rege din 1440 şi împărat din 1453, lucrare realizată din marmură roşie în stil gotic olandez.

 

transport persoane Romania Austria

 

Palatul Schonbrunn, iniţial un castel de vânătoare construit în anul 1569 de împăratul Maximilian II, a fost renovat de Eleonora, soţia lui Ferdinad II, în anul 1672 apărând un document ce-i menţionează existenţa. În anul 1692, la dispoziţia lui Leopold I, arhitectul Bernhard Fischer von Erlach concepe un proiect, lucrările începând în 1696 şi continuând în secolul următor sub Karl IV. A fost restaurat în stil rococo sub Maria Tereza între anii 1745-1749 de către arhitectul Nikolaus Pacassi. Palatul Schonbrunn a fost reşedinţa de vară a Casei de Habsburg între sec. XVIII-XX.

Parcul palatului Schonbrunn, având o suprafaţă de 185 ha, a fost amenajat în 1705 după planurile arhitectului francez Jean Trehet şi reamenajat între anii 1753-1775, după planurile arhitectului curţii, Ferdinand von Hohenberg, rezultatul fiind un amestec între stilurile baroc, rococo şi antic. Parcul mai este împodobit şi cu 33 de statui, personal alese de împărăteasa Maria Tereza.

Palatul Hofburg cuprinde în prezent 18 corpuri şi 19 spaţii exterioare. Este sediul preşedintelui republicii federative austriece. Prima construcţie fortificată a fost realizată la mijlocul sec. al XIII-lea de către Ottokar II Przemysl, regele Bohemiei. După înfrângerea sa de către Rudolf I de Habsburg, istoria castelului a fost legată de cea a familiei Habsburg. Noua clădire a Hofburgului a fost construită între anii 1881-1913 şi are faţada decorată cu sculpturi şi coloane. Aici sunt găzduite: Muzeul de Artă Populară, Biblioteca Naţională a Austriei, Muzeul de arheologie Ephesos, Camera Armelor, Muzeul de Istorie a Artei, Muzeul “Sissi”. Capela Curţii şi Capela muzicală se află în aripa veche a palatului, ce datează din anul 1277. Mai există Şcoala de călărie spaniolă şi Muzeul “Lipizzaner”. “Camera Comorilor” găzduieşte o colecţie de coroane imperiale, prima datând din anul 962, şi comoara Ordinului Lânii de Aur.

Aţi fi încântaţi să vizitaţi personal aceste splendori ! Sunteţi bine-veniţi !

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informaţiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalităţile vamale şi preţurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.