Transport persoane Harlau – Utrecht, Romania – Olanda cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Harlau – Utrecht, Romania – Olanda cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Harlau – Utrecht, Romania – Olanda cu autocar, microbuz

Transport Harlau – Utrecht, Romania – Olanda cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora * 06:30 din statie.

Cu Danytur prin Olanda ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur oferă călătorii plăcute pe trasee europene la început de toamnă, ruta România-Olanda, dispunând de autocare modern dotate şi conducători auto profesionişti, garantează confort şi bună dispoziţie până la destinaţie. Curse regulate cu plecare din România transportă pasageri şi colete în cele mai bune condiţii şi siguranţă deplină, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

Străbătând autostrăzile Olandei, am poposit într-o după-amiază însorită în oraşul Utrecht, situat pe malurile canalului Merwede, în delta Rinului. Cuprins iniţial în Imperiul carolingian, în secolul al XII s-a dezvoltat şi s-a întărit ca oraş liber. În acest ţinut există o moştenire istorică valoroasă, cu multe construcţii datând din Evul Mediu şi având o arhitectură deosebită, cu romantice canale, cheiuri înalte şi localuri încântătoare şi atractive.

Catedrala Sf. Martin, dedicată Sf. Martin de Tours, a fost construită începând cu anul 1254 şi a fost terminată în sec. al XVI-lea, într-un stil apropiat goticului clasic francez. Turnul său a fost construit între anii 1321-1382, când avea cam 102 m, iar după restaurarea din 1910 a a juns la 112 m, fiind aproape cea mai înaltă biserică din Olanda. Servea şi pe post de turn de observaţie, având cameră de gardă. În timpul unei furtuni puternice, în anul 1674 catedrala a fost distrusă parţial. Se mai observă blazoane nobiliare, picturi şi sculpturi medievale. În jurul acestui lăcaş religios se află morminte vechi, printre care şi al episcopului Guy de Avesnes (1301-1317).

Biserica Sf. Petru, construcţie impunătoare, este una dintre cele mai vechi biserici romano-catolice din localitate şi a fost inaugurată în 1048, rămânând şi una dintre cele mai bine conservate biserici în stil romanic.

Muzeul Central din Utrecht deţine cea mai mare colecţie de desene Rietveld din lume. Fondat la începutul sec. al XIX-lea, aici se află cca 47000 de exponate provenind din diverse colecţii, reprezentând: obiecte de îmbrăcăminte, de uz casnic, monede, obiecte de design interior, decorative, mobilier, arte plastice clasice şi contemporane.

 

Transport persoane Harlau – Utrecht, Romania – Olanda cu autocar, microbuz

 

Casa Dick Bruna este un muzeu pentru copii, deschis în anul 2006, în care se găsesc toate personajele din cărţile autorului şi desenatorului celebru pentru cărţile sale destinate copiilor, Dick Bruna.

Oudegracht, canalul din Utrecht, este un curs de apă ce străbate oraşul, pe ale cărui maluri se află numeroase magazine, restaurante, terase şi poduri pitoreşti. Se pot face plimbări cu ambarcaţiuni pentru promenadă sau cunoaşterea localităţii. Sunteţi bine-veniţi la un tur al oraşului !

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informaţiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalităţile vamale şi preţul oferit de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.