Transport persoane Harlau – Munster, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Harlau – Munster, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Harlau – Munster, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Harlau – Munster, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 07:00 din statie hotel Raresoaia.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce favorizează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Harlau – Munster, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Un alt popas de pe traseu ne oferă posibilitatea vizitării unui frumos oraș universitar din landul Renania de Nord-Westfalia, Munster, fostă capitală a provinciei prusace Westfalia între anii 1815-1946.

Mănăstirea care a dat numele acestui oraș a fost clădită în anul 793, în timpul domniei lui Carol cel Mare, în 799 fiind creată și Episcopia de Munster. Așezarea s-a dezvoltat și a prosperat, în anul 1170 primind statutul de oraș, devenit ulterior un puternic centru comercial, economic și religios, membru al Ligii Hanseatice. În anul 1902 a fost fondată Universitatea Westfalică Wilhelm, care are în prezent cca 50000 de studenți. Distrus în timpul Marii Conflagrații a secolului al XX-lea, orașul a fost reconstruit, clădirile istorice refăcute respectându-se caracteristicile inițiale au devenit ulterior o atracție turistică.

Un simbol al orașului îl reprezintă Catedrala romano-catolică Sf. Paul, situată în centrul orașului, pe dealul Horsteberg. A fost clădită între anii 1225-1264, având, prin turnurile mai vechi intrate în componența sa, un amestec de stil gotic cu elemente romanice. Lăcașul a fost reconstruit între anii 1946-1956, păstrându-se imaginea originală. În catedrală se află obiecte liturgice foarte valoroase, o Cruce Triumfală din secolul al XIII-lea, un ceas astronomic construit între anii 1540-1540, un font de botez din secolul al XIV-lea – cu ilustrații ce reprezintă Botezul lui Iisus și pe cei patru evangheliști, iar în trezorerie sunt prețioase lucrări de artă sacră din perioada carolingiană până în secolul al XX-lea. Clopotele catedralei au de asemenea o vechime remarcabilă.

Catedrala romano-catolică Sf. Lambert este reprezentativă pentru arhitectura gotică târzie din regiune. A fost clădită pe locul unor alte biserici dispărute în timp, construcția sa începând cu anul 1375 și finalizându-se abia în 1525. O amplă acțiune de refacere a început în anul 1871, reconstruindu-se noul turn în stil neogotic, având înălțimea de 90,5 m, iar în 1911 fiind instalate și statuile celor 4 evangheliști.

Castelul Munster este o construcție barocă remarcabilă proiectată de faimosul arhitect german Johann Conrad Schlaun, realizată din cărămidă roșie și gresie Baumberger între anii 1767-1787. Inițial destinată prințului-episcop Maximilian Friedrich von Konigsegg-Rothenfels, a fost locuită abia în 1803 de către Baronul von Stein, devenind ulterior reședința președinților prusaci ai Westfaliei și a generalilor comandanți. Refăcut după război (1946-1950), a intrat în posesia Universității Westfalice Wilhelm. Capela a fost realizată în 1779, având altarul pictat de Tischbein. Grădina botanică se află situată în spatele clădirii principale a castelului, fiind fondată în secolul al XIX-lea cu scop didactic și de cercetare. Este un loc plăcut pentru recreere.

Erbdrostenhof, palat baroc construit între anii 1753-1757 de către arhitectul german Johann Conrad Schlaun, reprezintă astăzi un valoros monument de arhitectură german. Frescele pictate de către Nikolaus Loder au fost distruse de război, sala de bal fiind restaurată de către Paul Reckendorfer între anii 1965-1967. În prezent aceasta găzduiește conferințe, concerte și ceremonii oficiale. Muzeul deține o interesantă colecție de instrumente istorice.

Transport persoane Romania Germania de la adresa.

Un interesant și atractiv obiectiv turistic îl constituie Muzeul Calului din Westfalia, situat în Grădina Zoologică din Munster. Acesta deține o colecție de exponate și obiecte originale care introduc vizitatorii în lumea cailor, prezentându-se diferitele rase de cai și rolul acestora de-a lungul timpului, dar și spectacole sau plimbări prin parc ce permit vizitatorilor apropierea de nobilele animale. Magazinul muzeului oferă suvenire originale, jucării, cărți și publicații ce conțin informații despre cai. Sunteți bine-veniți!

Bilet autocar Romania Germania

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.