Transport persoane Gura Humorului – Marburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Gura Humorului – Marburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Gura Humorului – Marburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Gura Humorului – Marburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 12:30 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce favorizează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Gura Humorului – Marburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Un alt popas în drumul nostru l-a constituit Marburg, un oraș universitar cu tradiție, situat de-a lungul văii râului Lahn, în landul Hesse. Așezarea a primit statutul de oraș în anul 1140 și privilegii în 1222, îndeplinind între secolele XV-XVII funcția de capitală a landului istoric Hessen-Marburg. Amplasat la răscrucea a două rute comerciale importante, așezarea s-a dezvoltat fiind protejată și de castelul ridicat în secolul al XI-lea. Abia prin secolul al XVII-lea, când romantismul a avut un impact mai puternic în acest oraș protestant, multe personalități au predat la universitatea locală, orașul găzduind scriitori de talie internațională, savanți, juriști și activiști sociali, printre aceștia figurând și cei doi frați Grimm, Jacob și Wilhelm, ale căror basme își au obârșia și în această zonă.

Dintre clădirile istorice, un mare interes pentru turiști l-a avut castelul Marburg, a cărui imagine semeață se ridică deasupra vârfului Schlossberg. A fost construit în secolul al XI-lea, extins și refăcut ulterior, clădirea sa, prima reședință a conducătorilor landului istoric Hesse, fiind reprezentativă pentru stilul gotic german. În prezent găzduiește Muzeul de Istorie Culturală al Universității din Marburg, dar și diverse evenimente culturale și spectacole de teatru.

Biserica Sf. Elisabeta din Marburg a fost construită din Ordinul Cavalerilor Teutoni între anii 1235-1340, fiind timp de două veacuri, până la Reformă, o destinație mult iubită de pelerinaj. Clădirea din gresie, ridicată în stil gotic, este reprezentativă pentru arhitectura germană. Biserica are două turnuri înalte de 80 m, altarul gotic al Sfintei Elisabeta fiind o operă de artă religioasă prețioasă.

Transport persoane Romania Germania de la adresa.

Universitatea din Marburg, fondată de Philipp I von Hesse în anul 1527, este cea mai veche universitate protestantă din lume, căpătând un rol foarte important în viața comunității locale. Clădirea originală a Universității Vechi găzduiește biserica universității, departamentul pentru studii religioase și o sală de conferințe reprezentativă. Actualmente are aprox. 25000 de studenți și 7500 de cadre, promovând și un program universitar de studii de vară, oferind și schimburi de studenți prin Programul Erasmus. În anul 2012 s-a deschis primul muzeu german de chimie interactivă – Chemicum, având ca scop orientarea tinerilor spre cariere științifice. Sunteți bine-veniți!

Bilet autocar Romania Germania

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.