Transport persoane Gherla – Munchen, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Gherla – Munchen, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Gherla – Munchen, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Gherla – Munchen, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 14:30 din statia micro 19.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce favorizează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Gherla – Munchen, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Munchen, capitala landului Bavaria, este unul dintre cele mai frumoase orașe ale Germaniei. Este considerat un mare centru de cultură și artă, de știință și tehnologie, finanțe și afaceri, educație și turism. Două universități de cercetare, instituții științifice, muzee tehnice, dar și companii multinaționale de înaltă tehnologie, automobile, industrii creative – IT, biotehnologie, inginerie și electronică își au sediul aici.

Orașul Munchen a fost atestat documentar pentru prima oară în anul 1158 într-un act semnat la Augsburg. Heinrich der Lowe, duce al Saxoniei și Bavariei, a construit un pod peste Isar, percepând taxă pentru cei ce urmau ruta comercială a sării. Așezarea a fost fortificată în anul 1175, în 1180 ajungând la conducere Otto von Wittelsbach, a cărui dinastie a cârmuit Bavaria până la începutul secolului al XX-lea. După anul 1328, Ludwig IV, împărat al Sfântului Imperiu Roman, a acordat orașului monopolul sării, contribuind astfel la prosperitatea acestuia. Orașul s-a dezvoltat mult, construindu-se multe clădiri în stil gotic, precum Primăria Veche, Catedrala Frauenkirche, Palatul Residenz, Biserica Sf. Mihail, fabrica de bere – Hofbrauhaus ș.a., unele dintre acestea fiind admirate și astăzi.

Munchen a devenit capitala Bavariei în anul 1806, arhitectura barocă și construcțiile ajungând foarte prolifice, creațiile interesante din acea perioadă atrăgând mulți turiști. Astfel că orașul a căpătat o imagine eclectică dar armonioasă, istoria punându-și în continuare amprenta, conducătorii iubiți ai Bavariei păstrându-și locul meritat.

Printre clădirile istorice reprezentative se numără Primăria Veche, o construcție gotică amplasată în vestul Marienplatz. Deși aceasta este atestată documentar în anul 1310, Sala Mare a fost construită mai târziu, între anii 1392-1394. Primăria a fost reproiectată în stil gotic între anii 1470-1480 și în stil neogotic între 1861-1864. Reconstruită în secolul al XX-lea, a păstrat statuile împăratului Ludwig IV al Sfântului Imperiu Roman și a ducelui de Saxonia și Bavaria, Heinrich der Lowe.

Marienplatz, piața pricipală a orașului din 1158, este mărginită spre est de Primăria Nouă, existentă din anul 1874 și extinsă ulterior până în 1906. Fațada principală este decorată cu imaginile ducelui Heinrich der Lowe și ale membrilor dinastiei Wittelsbach. Rathaus- Glockenspiel, ceasul ce constituie o mare atracție turistică, datează din 1908 și este format din 43 e clopote și 32 de figurine ce redau povești din secolul al XVI-lea, finalizate cu ciripitul micului cocoș din aur amplasat în vârf. Ratskeller – restaurant aflat la subsolul Primăriei Noi, a fost minunat pictat de către artistul plastic Biebrich Heinrich Schlitt, foarte cunoscută fiind fresca murală ”Când vinul și berea se luptă…”.

Catedrala catolică Frauenkirche este un punct de reper și un simbol al orașului Munchen. A fost construită din cărămidă între anii 1468-1488, cu două turnuri înalte de 98 m, acestea fiind nefinalizate până în anul 1525. A fost restaurată în secolul al XX-lea, păstrând caracteristicile stilului gotic târziu. În incintă se află o bogată colecție de artă din secolele XIV-XVIII, vitralii gotice și monumentul mormântului împăratului Ludwig IV al Sfântului Imperiu Roman.

Residenz, fost palat al Casei Wittelsbach din Bavaria, se află amplasat în centrul orașului, fiind un complex de clădiri ce însumează 130 de camere și a cărui construcție a început în anul 1385, continuând timp de 4 secole, în arhitectura sa recunoscându-se stilurile renascentist, baroc, rococo și neoclasic. Muzeul Residenz deține bogate și prețioase colecții de antichități, picturi și sculpturi, porțelanuri, oglinzi, ceasuri, monede, tapiserii, miniaturi, bijuterii, însemne regale, coroane, săbii, lucrări din fildeș, icoane și veșminte liturgice.

Transport persoane Romania Germania de la adresa.

Palatul baroc Nymphenburg, clădit între anii 1664-1675, a fost reședința de vară a foștilor conducători din Casa de Wittelsbach. Extins în secolele următoare, electorul Max III Iosif a fondat în incintă Fabrica de porțelan Nymphenburg, care a funcționat aici până în 1761. În prezent în palat este găzduit sediul Administrației Bavareze a Palatelor, Grădinilor și Lacurilor. Marstallmuseum este un atractiv și interesant muzeu al trăsurilor de curte de la sfârșitul secolului al XVII-lea și până la sfârșitul secolului al XIX-lea, colecția conținând exponate din Germania, Anglia și Franța. Sunteți bine-veniți să-l vizitați!

Bilet autocar Romania Germania

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.