Transport persoane Focsani – Kassel, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Focsani – Kassel, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Focsani – Kassel, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Focsani – Kasse, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 05:00 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce favorizează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Focsani – Kassel, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Kassel, popasul nostru de astăzi pe traseu, este un frumos oraș al grădinilor însorite situat pe râul Fulda, în nordul landului Hesse. A fost atestat documentar în anul 913 de către regele Conrad I ca fortificație la un pod pe râul Fulda, purtând numele Chasella sau Chassalla. În anul 1189, Cassel avea deja statut de oraș, în 1277 devenind capitala landului istoric Hesse, între anii 1567-1803 a principatului Hesse-Kassel și a electoratului Hesse până în 1866. În anul 1567 Kassel a devenit un centru al protestantismului calvinist în Germania, fiind puternic fortificat, iar în 1685 a ajuns un refugiu pentru 1700 de hughenoți, care au constituit un factor de progres în dezvoltarea acestuia.

Este perioada când la Kassel a fost realizat primul observator german pentru evenimente cerești sau terestre (1558) și s-a construit Ottoneum (1604), clădirea primului teatru german stabil. Peste un secol aveau să se ridice și alte clădiri, devenite în timp celebre: Palatul Wilhelmshohe și Orangeria, dar și renumitul Museum Fridericianum. Grav afectate de conflagrațiile secolului al XX-lea, puține dintre clădirile istorice au fost restaurate, acestea atrăgând în prezent mulți turiști încântați atât de frumusețea lor arhitectonică, cât și de tezaurul artistic din interior.

Biserica protestantă Sf. Martin a fost realizată în stil gotic între anii 1364-1462. Inițial un lăcaș catolic, a devenit protestantă în anul 1524, între secolele XVI-XVIII fiind și loc de înmormântare pentru conducătorii landului Hesse.

Palatul Wilhelmshohe, construit în secolul al XVIII-lea în stil neoclasic pe ruinele unui castel anterior, pentru Wilhelm IX von Hesse, a devenit reședința de vară a împăratului Wilhelm II. Transformat în muzeu, găzduiește în prezent Galeria Vechilor Maeștri (sec. XVI-XVII), ce include și cea mai mare colecție Rembrandt din lume, o colecție de arte grafice și o colecție de antichități greco-romane. Din anul 2013 face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Parcul palatului, cu o suprafață de 2,4 kmp, a fost realizat încă de la sfârșitul secolului al XVII-lea, în anul 1701 începând și construcția monumentului Hercules și a cascadelor sale, o atracție încântătoare pentru milioane de vizitatori.

Orangeria a fost construită între anii 1703-1711, ca un castel baroc, în prezent fiind transformat în Muzeu al Astronomiei și Tehnologiei, având și un cabinet de fizică cu planetariu, precum și o grădină cu un model de sistem solar la scară redusă.

Palatul Bellevue, construit în anul 1714 de către arhitectul hughenot Paul du Ry pentru membrii curții, la cererea lui Karl I von Hesse-Kassel, a devenit ulterior muzeu pentru colecțiile regale de artă (sec. XVIII) și reședință de vară (sec. XIX-XX), fiind restaurat în secolul al XX-lea și transformat din nou într-un muzeu dedicat Fraților Grimm, care și-au petrecut o parte din viață în acest oraș.

Transport persoane Romania Germania de la adresa.

Museum Fridericianum, unul dintre cele mai vechi muzee publice din Europa, a fost construit în anul 1779. A găzduit inițial biblioteca din Hesse, colecții de manuscrise, gravuri, o colecție de statui moderne, hărți, instrumente științifice ș.a. În secolul al XIX-lea, frații Jacob și Wilhelm Grimm erau angajați ai bibliotecii. Refăcut după atacurile aeriene din anii 1941-1943, muzeul găzduiește în prezent expoziții temporare tematice de artă din întreaga lume. Sunteți bine-veniți!

Bilet autocar Romania Germania

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.