Transport persoane Făurei - Senftenberg, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Făurei - Senftenberg, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Făurei – Senftenberg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Făurei – Senftenberg, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 17:00 din statie. Telefon +40752233132

Cu Danytur prin Germania! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Germania și Germania-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Germania transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, ajungându-se în cel mai scurt timp direct la adresă.

Transport persoane Făurei - Senftenberg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Făurei – Senftenberg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Ne-am oprit pentru un scurt popas în orășelul Senftenberg din landul Brandenburg, situat în Lusatia Inferioară, pe râul Schwarze Elster și Senftenberger See. Așezarea Senftenberg s-a format în jurul castelului construit de cavalerii germani, prima atestare documentară existând într-un act de achiziție din anul 1279, aceasta figurând cu denumirea Sennftenberc. Proprietari ai Castelului Senftenberg sunt, în anul 1290, Johann și Konrad von Senftenberg. În anul 1301 localitatea este numită ”oppidum et castrum”, activitatea locuitorilor fiind agricultura, pomicultura, viticultura și pescuitul. Meșteșugurile constau în olărit, țesut și confecționarea coșurilor pentru uz propriu. În timpul secolului al XV-lea, așezarea a fost vândută casei de Wettin. În secolul al XVI-lea s-a introdus un sistem de alimentare cu apă prin țevi care a durat până în secolul al XIX-lea. Tot în această perioadă s-a construit și primăria (1512), distrusă însă de un incendiu un veac mai târziu. Secolele XVII-XVIII au constituit o perioadă nefastă pentru oraș. Abia în secolul al XIX-lea, odată cu dezvoltarea exploatărilor miniere, a început progresul orașului și ținutului, care a cunoscut și o nouă organizare benefică. În anul 1870, Senftenberg a fost conectat la rețeaua feroviară, orașul extinzându-se mai mult, construcțiile de locuințe și de utilitate publică, pavarea străzilor, dezvoltarea sistemului de canalizare, de transport local ș.a. schimbându-i total imaginea.

După război s-a făcut reconstrucția orașului, s-a deschis Școala de Inginerie de Mine și Energie ”Ernst Thalmann”, care este astăzi Universitatea de Tehnologie Cottbus Senftenberg, apărând și noi cartiere rezidențiale, în anul 2009 localitatea primind titlul de ”Locul diversității” acordat de guvernului federal.

Centrul istoric a fost refăcut, clădirile vechi păstrând stilurile originale. Clădirea primăriei construită în anul 1929 a fost legată de cea nouă, care a primit Premiul pentru Arhitectură al landului Brandenburg (1999). Farmacia Eagle, construită în anul 1902, are o fațadă bogată în decorațiuni cu șerpi, cranii și vulturi, de unde și denumirea acesteia. Prima farmacie din localitate a fost înființată în anul 1680.

Biserica protestantă Sf. Petru și Pavel, construită în stil gotic târziu între secolele al XIII-XVI, este cea mai veche biserică din Senftenberg. A fost renovată în secolele XVIII, XVIII și XIX, când a fost ridicat și turnul cu ceas, înalt de 60 m. Altarul baroc din biserică a fost realizat în anul 1682 de către pictorul de la Finsterwalde, Abraham Jager. Pe amvon sunt cheia și sabia, simbolurile apostolilor Petru și Pavel.

Castelul Senftenberg este un complex renascentist ce găzduiește Muzeul castelului și cetatea Senftenberg, colecțiile sale prezentând istoria socială și culturală din perioada bronzului, Evului Mediu și până în secolul al XIX-lea. În curtea muzeului se află un trunchi de stejar ce datează din anul 1163.

Muzeul de minerit Niemtsch s-a deschis în anul 1996 și deține o colecție interesantă de obiecte miniere, precum 1250 de brichete, brichete speciale și ornamentale, lămpi de miner, unelte și alte obiecte necesare.

Lacul Senftenberg este foarte cunoscut și apreciat pentru facilitarea sporturilor nautice, ciclism, dar și ca destinație de vacanță. Parcul de vacanță este bine amenajat, deținând un centru pentru sporturi de apă și un camping de agrement. Sunteți bine-veniți!

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.