Transport persoane Fălticeni - Schwelm, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Fălticeni - Schwelm, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Fălticeni – Schwelm, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Fălticeni – Schwelm, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 17:00 din statie. Telefon +40752233132

Cu Danytur prin Germania! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Germania și Germania-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Germania transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, ajungându-se în cel mai scurt timp direct la adresă.

Transport persoane Fălticeni - Schwelm, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Fălticeni – Schwelm, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Schwelm este un orășel din landul Renania de Nord-Westfalia. Așezarea datează din secolul al IX-lea, fiind cunoscută cu denumirea de ”Suelmiu”, având statutul de oraș cu numele Schwelm oficial recunoscut în anul 1496.

Casa Martfeld, situată în partea de est a localității, a fost construită la începutul secolului al XIV-lea în apropierea unui castel al cavalerilor Wandhoff, care administrau proprietățile arhiepiscopului de Koln. Inițial o construcție simplă din piatră, în anul 1450 a apărut și un turn rotund care a devenit apoi partea centrală mai veche a clădirii. În secolul al XVII-lea, Adolf Wilhelm Raitz von Frentz a construit aripa de nord. În anul 1752, casa a fost cumpărată de Johann Peter Hochstein, care a construit aripa de sud, remodelând clădirea în aspectul actual și demolând în 1755 aripa de vest. În secolul al XIX-lea, casa este deținută de familia von Elverfeldt, iar în jurul clădirii exista deja și un parc minunat.

Orașul Schwelm a achiziționat clădirea în anul 1954, aceasta găzduind acum muzeul, arhivele locale, o cafenea, un restaurant și o sală de conferințe. Casa Martfeld a devenit un loc de desfășurare a evenimentelor culturale și sociale: concerte de muzică clasică și de jazz, expoziții, prelegeri, spectacole de teatru mic, dar și piață de Crăciun și piață de artizanat sau târguri de nunți.

În parcul clădirii se află o capelă neogotică, realizată de arhitectul Vincenz Statz în anul 1860 și extinsă de arhitectul Gerhard August Fische, unde se află mormintele familiei von Elverfeldt. Alte două monumente comemorează personalități din orașul Schwelm – teologul și cartograful evanghelic Friedrich Cristoph Muller și teologul protestant Johann Heinrich Christian Nun.

Transport persoane Romania Germania

Un alt obiectiv turistic interesant este Biserica lui Hristos, construită la dorința regelui prusac Friedrich Wilhelm IV. Biserica protestantă, înaltă de 56 m în zona celor două turnuri, a fost clădită între anii 1842-1849 și finalizată în 1852. La începutul secolului următor s-a făcut o reproiectare și biserica a fost reconstruită în anul 1928. Bombardată în anul 1945, Biserica lui Hristos a fost distrusă și refăcută în 1952. Din cauza deficiențelor cauzate în construcție, dar și a terenului instabil, viitorul acesteia este incert.

Zona din jurul localității este foarte plăcută și prezintă trasee de mers pe jos și facilități pentru drumeții. Sunteți bine-veniți!

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.