Transport persoane Falticeni – Malchin, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Falticeni – Malchin, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Falticeni – Malchin, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Falticeni – Malchin, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 11:30 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Falticeni – Malchin, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Malchin este un orășel din landul Mecklenburg – Pomerania de Vest, situat în valea râului Peene, între lacurile Malchin și Kummerow. Cândva o așezare slavă de pescari, a fost atestată prima oară în anul 1215 cu denumirea Malekin, devenită în 1257 Malchin. Statutul de oraș i-a fost acordat în anul 1236 de către prințul Nicolae I. În această perioadă a fost construită Biserica Sf. Maria și Sf. Ioan, dispărută într-un incendiu din anul 1397 și reconstruită ulterior ca o bazilică în stil gotic.

Secolele XVII-XVIII au fost nefaste pentru locuitori, orașul fiind devastat de ciumă, foamete și conflicte armate, jefuit și distrus, mulți cetățeni pierzându-și viața.

În secolul al XIX-lea, prosperitatea a venit odată cu industrializarea, construindu-se multe clădiri civile, o primărie, un spital, un hotel, un tribunal, un oficiu poștal, o moară și un pod nou, o fabrică de zahăr, s-a inaugurat portul, s-a făcut conexiunea la rețeaua feroviară, s-a realizat alimentarea centrală cu apă și s-a extins sistemul de canalizare stradală. Secolul al XX-lea a transformat Malchin într-un orășel modern. O sursă de venit actuală a devenit și turismul, orașul având încă atracții turistice valoroase din punct de vedere arhitectonic și istoric.

Primăria Malchin, cu origini în secolul al XIV-lea, a fost reconstruită în anul 1745 în stil baroc, extinsă și refăcută în stil gotic și clasicist în 1842, reconstruită major între anii 1925-1927, după un incendiu. Sala Primăriei este decorată cu însemne ale celor 72 de bresle.

Biserica Sf. Ioan, construită din cărămidă în stil gotic târziu, a fost ridicată pe fundațiile vechii biserici și inaugurată în anul 1440. Printre comorile de artă religioasă descoperim un amvon renascentist din lemn sculptat în anul 1571 de către Hans Bockler, altarul pictat de Wilhelm Kruger în 1824, nișe ce adăpostesc statui ale celor patru evangheliști, o cruce triumfală datată 1400, o cristelniță realizată în stil romanic, precum și epitafuri din anii 1599 și 1676. Altarul Sf. Maria este ilustrat cu picturi ce reprezintă pe Maria, Iisus Hristos, scene din viața lui Ioan Botezătorul, evanghelistul Ioan, Patimile lui Hristos ș.a.

Poarta lui Kalen a făcut parte din vechile fortificații medievale ale orașului Malchin. A fost construită în secolul al XV-lea în stil gotic, din cărămidă parțial glazurată și cu acoperiș înclinat. În secolul al XIX-lea a fost folosită și ca închisoare. Refăcută în anul 1900, a devenit o atracție turistică.

Turnul Fang, fost turn de apărare, a făcut parte din zidurile medievale ale orașului, datând din secolul al XV-lea. Refăcut în stil renascentist în a doua jumătate a secolului al XVI-lea, cu 6 etaje și acoperiș înclinat, a servit o perioadă ca închisoare.

Castelul Remplin a fost un castel baroc construit în anul 1405, proprietate a familiei von Hahn. A fost distrus parțial într-un incendiu în anul 1940 și expropriat după 1945. Ducele Georg von Mecklenburg a refăcut castelul în stil neorenascentist în anul 1865 cu ajutorul arhitectului Friedrich Hitzig, parcul fiind reproiectat în stil englezesc după planurile peisagistului Peter Joseph Lenne. În prezent parcul este accesibil vizitatorilor. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.