Transport persoane Falticeni – Kiel, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Falticeni – Kiel, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Falticeni – Kiel, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Falticeni – Kiel, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 06:00 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce favorizează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Falticeni – Kiel, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Kiel, o minunată destinație turistică pentru toți iubitorii de sporturi nautice, este un important port maritim al Germaniei, situat pe țărmul sud-vestic al Mării Baltice, în landul Schleswig-Holstein. Aici sunt găzduite navele de croazieră și sunt organizate evenimente internaționale de navigație, Săptămâna anuală Kiel fiind unul dintre cele mai faimoase din lume. Important punct de transport maritim, găzduiește un valoros centru de construcție navală și de submarine, dar și cunoscutele IFM – GEOMAR – Centrul Helmholtz pentru Cercetări Oceanice Kiel de la Universitatea Kiel și Institutul de Cercetare Bundewehr pentru Sonorizarea Apei și pentru Geofizică.

O așezare daneză a fost semnalată în secolul al VIII-lea, fiind sub administrația Danemarcei până în anul 1864 și, anexată de Prusia în 1866, a devenit parte a Germaniei în 1871. Orașul Kiel a fost fondat în anul 1233 cu numele ”Holstenstadt tom Kyle” de către contele Adolf IV de Holstein, făcând parte din Sfântul Imperiu Roman. Între anii 1284-1518 a fost membră a Ligii Hanseatice. Primul târg organizat în anul 1431 a intrat în tradiția localității desfășurându-se ca piață centrală până în 1850. Orașul s-a dezvoltat mult, în anul 1655 ducele Christian Albrecht von Holstein-Gottorp a înființat Universitatea din Kiel, în 1865 regele Wilhelm I a stabilit aici flota prusacă din Marea Baltică, iar în 1867 s-a înființat și Șantierul Naval Imperial Kiel. Prințul Heinrich al Prusiei a înființat în 1887 Club Yacht Kiel.

Distrus în raidurile aeriene din marea conflagrație a secolului al XX-lea, orașul Kiel a renăscut, reușind să reconstruiască și unele clădiri istorice, atracții turistice și păstrătoare de tezaure artistice religioase sau laice neprețuite.

Biserica protestantă Sf. Nicolae, cea mai veche clădire din oraș, a fost atestată documentar încă din anul 1246 ca fiind dedicată Sf. Nicolae, patronul marinarilor și negustorilor. A fost refăcută între anii 1877-1884 în stil neogotic și reconstruită în anul 1950 de către arhitectul Gerhard Langmaack, interiorul modernizat fiind finalizat în 1986 de către Peter Kohlcke. În incintă se află obiecte de cult foarte valoroase – un font de botez din bronz datat 1344, un altar datat 1460 și donat bisericii în 1541, o cruce de triumf datată 1490 și un amvon baroc din lemn de nuc sculptat datat 1705. În fața bisericii se află amplasată o statuie din bronz creată în anul 1928 de către Ernst Barlach, ce reprezintă un înger cu o sabie ridicată, numită ”Luptătorul spiritual”.

Muzeul Orașului din Curtea Warleberger, o casă nobiliară din secolul al XVII-lea, oferă vizitatorilor diverse expoziții temporare pe teme de istorie a orașului și culturii din secolele XIX-XX.

Noua Primărie din Kiel, ridicată între anii 1907-1911 în stil Art Nouveau, are un turn înalt de 106 m, ce o face un punct de reper al orașului. Dotat cu un carillon, acesta încântă cetățenii cu sunetele sale ce reprezintă un motiv muzical cunoscut. Vederea panoramică oferită de turn este minunată.

Laboe Memorial Naval, monumentul dedicat marinarilor pierduți pe mare, a fost realizat între anii 1927-1936, având și o punte de observație la înălțimea de 85 m. Alături este amplasat un submarin U-995, în care se află un muzeu tehnic.

Transport persoane Romania Germania de la adresa.

Principala atracție turistică din Kiel rămâne totuși Kieler Woche, care este Regata anuală intrată în tradiție de la sfârșitul secolului al XIX-lea și care se desfășoară în luna iunie. La parada maritimă participă peste 100 de nave tradiționale, vapoare istorice și iahturi cu vele. Competițiile sportive de navigație mobilizează atenția sutelor de mii de turiști și localnici pasionați și suporteri. Festivalul folcloric ce se desfășoară în Rathausplatz și în zona pietonală amenajată cu standuri și scene oferă produse tradiționale și preparate culinare din bucătăria internațională, dar și concerte, spectacole stradale și programe speciale pentru copii, animând atmosfera și creând multă bună dispoziție. La sfârșit este oferit și un frumos foc de artificii. Sunteți bine-veniți!

Bilet autocar Romania Germania

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.