Transport persoane Făget - Tecklenburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Făget - Tecklenburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Făget – Tecklenburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Făget – Tecklenburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 17:00 din statie. Telefon +40752233132

Cu Danytur prin Germania! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Germania și Germania-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și securitate deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Germania transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, ajungându-se în cel mai scurt timp direct la adresă.

Transport persoane Făget - Tecklenburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Făget – Tecklenburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Tecklenburg este un oraș din Renania de Nord-Westfalia, cea mai nordică localitate urbană montană din Germania, situată în zona Pădurii Teutoburg, fermecând cu priveliștile minunate și pajiștile naturale.

Tecklenburg, al cărui nume provine de la conții Casei von Tecklenburg, primii seniori ai ținutului, se afla amplasat într-o zonă foarte propice dezvoltării sale, fiind străbătut de traseul comercial Libeck – Koln, precum și de calea pelerinilor spre Santiago de Compostela. Taxele vamale aduceau un venit important. A fost atestat documentar ca ”suburbiu” în anul 1226, iar în 1388 era numit ”stad”. La începutul secolului al XVII-lea, contele Adolf von Bentheim-Tecklenburg a acordat privilegiile de oraș. Ținutul a fost condus între anii 1328-1562 de către conții de Schwerin. Secolele XVII-XVIII au propășit economic așezarea prin producția de pânză brută și lenjerie exportate în Anglia, Olanda și Spania. În anul 1696, Tecklenburgul a fost cedat Casei Solms, care în 1707 l-a vândut Regatului Prusiei. Anexat Franței în 1810, a revenit la Prusia în 1816, după Congresul de la Viena.

Între obiectivele turistice cunoscute, mai există câteva clădiri istorice care au rezistat asalturilor timpului:

Casa Mark este conac istoric construit de familia Horne în jurul anului 1368 și reconstruit în 1754. Din anul 1804 este proprietatea baronilor Diepenbroick-Gruter. A avut un rol important în Pacea din Westfalia, găzduind în anul 1643 negocierile preliminare.

Transport persoane Romania Germania

Biserica parohială a fost construită în locul Capelei Sf. Gheorghe, ridicată în secolul al XIV-lea, în stil neogotic, în afara zidurilor orașului. Peste două veacuri a început un proces de reconstrucție finalizat la începutul secolului al XVII-lea. Alte modificări au avut loc în secolul al XVIII-lea, dar forma actuală a rezultat din reconstruirea executată între anii 1972-1976. Parohia a fost protestantă din anul 1527 și reformată din 1587.

Clopotul datează din anul 1642, cele trei candelabre donate, cu stemă și inscripție sunt datate 1692, iar scuturile pictate din lemn au fost realizate în secolele XVI-XVIII. Ferestrele instalate în 1562 au fost înlocuite cu vitralii donate de familia von Diepenbroick-Gruter în anul 1888, iar între anii 1710-1718 s-a construit un turn masiv, care a devenit punct de referință pentru Tecklenburg. Plăci memoriale ce acoperă morminte amintesc de două mari personalități ale orașului: contele Konrad von Tecklenburg și dr. Johann Weyer.

O altă atracție turistică este „Calea vrăjitoarelor”, traseu care duce spre ruinele castelului. Multe legende creează o atmosferă de mister. Contesa Anna von Tecklenburg-Schwerin, conducătoare între anii 1562-1580, era expertă în medicină naturistă și a împiedicat excesele vânătorii de vrăjitoare din ținut. Medicul Johann Weyer (Wier), care a contestat public persecuția vrăjitoarelor în Germania, a murit în anul 1588 în Tecklenburg și a fost înmormântat în biserica orașului, în memoria sa construindu-se în 1884 monumentul Wierturm.

Muzeul de Păpuși deține o colecție valoroasă de păpuși create din anul 1875 și până în prezent, precum și alte exponate de jucării, atracția pentru micii vizitatori fiind mare. Sunteți bine-veniți!

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.