Transport persoane Fagaras – Rudesheim, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Fagaras – Rudesheim, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Fagaras – Rudesheim, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Fagaras – Rudesheim, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 15:30 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Fagaras – Rudesheim, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Rudesheim pe Rin este un cunoscut oraș viticol din landul Hesse, situat la poalele zonei muntoase Niederwald, în Valea Rinului de Sus. Este o faimoasă zonă turistică și face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO al Rinului Upper Middle.

Ținutul a fost locuit încă din vremurile vechi, dar este mai cunoscut din perioada romană, când Rudesheim apare menționat ca un sat francon. În secolul al XI-lea, episcopul Bardo a promovat viticultura în ținut prin cultivare liberă, acesta ajungând ulterior la prosperitate. Rudesheim s-a dezvoltat în această perioadă prin cultura viței-de-vie și transportul mărfurilor pe Rin. Orașul a înflorit și s-a fortificat, construindu-se noi clădiri civile și hanuri necesare în urma apariției piețelor comerciale.

În anul 1803, Rudesheim a intrat sub dominația Ducatului de Nassau, în 1816 primind și drepturile civile.

La dorința împăratului Wilhelm I, între anii 1877-1883 s-a ridicat Monumentul Niederwald, care glorifica unificarea Germaniei. Din anul 2002 face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO al Rinului Upper Middle.

Clădirile istorice în parte supraviețuitoare atacurilor aeriene din război, ne încântă acum cu arhitectura lor deosebită și turnurile înălțate semeț spre cer, unele fiind reconstituite respectându-se cu fidelitate detaliile.

Biserica Sf. Iacob, monument istoric, își are originile în secolul al XI-lea. Biserica a fost donată în jurul anului 1400 de către Johann Bromser, construcția fiind finalizată abia în 1489. A fost distrusă parțial în 1944 și reconstruită între anii 1946-1956, turnul din secolul al XII-lea fiind salvat. Altarul din gresie, prezentând întoarcerea Sfintei Familii din Ierusalim, este donația făcută în anul 1587 de către Hans Richard Bromser și soția lui, Anna Margareta von Kronberg.

Castelul Boosenburg, cu o arhitectură specifică epocii, în formă de cub pe două nivele, a fost clădit în secolul al XII-lea, în Evul Mediu târziu fiind construite și clădiri suplimentare. Castelul a fost sediul Cavalerilor Fuchs von Rudesheim, fiind moștenit în anul 1407 de la Bromser von Rudesheim, și, schimbând proprietarii de-a lungul timpului, a intrat în anul 1830 în posesia contelui von Schonborn-Wiesntheid, care a demolat clădirile adiacente, refăcând turnul. În anul 1860, comerciantul de vin Baptist Sturm a adus alte modificări, iar văduva sa a construit un conac neogotic în anul 1972. Din anul 1939 castelul este proprietatea Vinăriei Carl Jung.

Bromserhof a fost reședința familiei Bromser von Rudesheim. Castelul, realizat în stil medieval, era inclus în jurul anului 1500 într-un colț de bastion al orașului, zidurile sale având o grosime remarcabilă. În secolele XVI-XVII a fost reconstruit în stil renascentist, având în camerele de la etaj picturi murale și pe tavan, care i-au adus celebritate, refăcut și extins apoi în anul 1650, adăugându-i-se și elemente baroce. Între anii 1668-1830 a aparținut altor proprietari, ultima fiind Sophie von Coudenhoven, care a renunțat la el. A fost cumpărat parțial în anul 1850 de orașul Rudesheim și folosit ulterior de instituții sociale. A fost achiziționat de Sigfried Wendel, care a folosit clădirea principală pentru muzeul său de instrumente muzicale mecanice deschis în anul 1975.

Bromserburg este un alt castel medieval situat pe malul Rinului, clădit pe fundațiile unui fort roman.Turnul a fost construit între secolele XI-XII, castelul în forma sa actuală fiind ridicat în acea perioadă. În secolul al XIII-lea, familia Bromser deținea castelul. Prin secolul al XVIII-lea clădirea nelocuită decăzuse, fiind cumpărată în anul 1811 de către contele Ingelheim, care a refăcut castelul în stil romantic. Achiziționat de orașul Rudesheim în anul 1940, a găzduit din anul 1950 Muzeul Vinului Rheingau, exponatele sale ilustrând istoria culturii viței-de-vie din timpurile vechi până în prezent, inclusiv a formelor sticlelor, etichetelor și dopurilor. În grădina castelului se află prese istorice de vin, butoaie și echipamente de transport.

Festivalul Vinului Rudesheim este unul dintre evenimentele anuale importante ale verii (august), Regina și prințesele ei, desemnate oficial, reprezentând orașul Rudesheim și vinul său la numeroase alte evenimente ulterioare. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la intenet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.