Transport persoane Fagaras – Koln, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Fagaras – Koln, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Fagaras – Koln, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Fagaras – Koln, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 17:00 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce favorizează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Fagaras – Koln, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Străbătând landul Renania de Nord-Westfalia am poposit la Koln, oraș situat pe malurile Rinului, important centru economic, politic și cultural. Aici funcționează trei universități de top, precum și treizeci de muzee și galerii de artă, iar Târgul de la Koln, faimos în toată lumea, organizează interesante și atractive expoziții comerciale: Art Koln, im Koln, Gamescom și Photokina.

Așezarea a fost fondată de către romani în anul 50 cu numele Colonia Romana Claudia Ara Agrippinensium, devenită ulterior capitala provinciei romane Germania Inferior până la jumătatea secolului al V-lea. În Evul Mediu s-a dezvoltat mult datorită situării la intersecția unor importante rute comerciale, devenind oraș liber imperial și membru al Ligii Hanseatice (1475).

Distrus în mare parte în timpul conflagrației mondiale din secolul al XX-lea, orașul Koln a fost treptat refăcut, procesul de reconstrucție dându-i un aspect eclectic, clădirile istorice refăcute respectându-se arhitectura originală fiind incluse în peisajul modern.

Catedrala catolică Sf. Petru, sediu al Arhiepiscopiei din Koln, a fost declarat monument al arhitecturii gotice germane, fiind apoi inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO (1996). Construcția s-a făcut pe locul fostei catedrale demolate (818-1248), în două etape: 1248-1473 și 1840-1880, având în final înălțimea de 157,38 m. Deși în anul 2005 transeptul de sud a primit frumoase vitralii noi, realizate de artistul Gerhard Richter, în naos se mai află încă vitraliile donate de Ludwig I al Bavariei, realizate în stilul german din secolul al XIX-lea. Este una dintre cele mai vizitate atracții turistice din Koln.

Biserica romano-catolică Sf. Gereon, actualmente bazilica minor, menționată încă din anul 612, a fost ridicată în stil romanic între anii 1151-1227 cu o formă mai originală. Cupola sa ovală are lungimea de 21 m și a fost clădită pe rămășițele zidurilor romane vizibile și în prezent.

Bazilica minoră Sf. Severin, inițial o capelă memorială din secolul al IV-lea, ulterior extinsă, are însă cele mai vechi părți componente datate din secolul al X-lea. Turnul bisericii, realizat în stil romanic timpuriu, are înălțimea de 72,90 m.

O altă clădire istorică, atractivă și interesantă, este cea a Primăriei din Koln, situată între Rathausplatz și Alter Markt. A fost considerată cea mai veche primărie din Germania încă funcțională. Este compusă din mai multe părți ce ilustrează stiluri arhitectonice diferite: Hansasaal, din secolul al XIV-lea – cu figuri din piatră ce reprezintă personaje istorice și pe împărat; Turnul gotic din secolul al XV-lea (c. 1404-1414) cu figuri exterioare din piatră și carillon ce cântă de 4 ori pe zi; Loggia și claustrul renascentist din secolul al XVI-lea (1569-1573) cu balcon pentru discursuri publice; Atrium cu suprafața de 900 mp, realizat în stil modernist postbelic.

Orașul Koln are și multe muzee interesante, atractive pentru toate vârstele: Muzeul Ludwig deține o valoroasă colecție de artă modernă, în care tablourile lui Picasso sunt la loc de frunte; Muzeul Schnutgen de artă religioasă medievală este găzduit în Biserica Sf. Cecilia, a cărei clădire a fost ridicată în stil romanic între anii 1130-1160 și refăcută în secolul al XV-lea; Galeria Karsten Greve, fondată în anul 1972, este axată pe arta postbelică și contemporană; Imhoff-Schokoladenmuseum, deschis în anul 1993 de Hans Imhoff, ilustrează prin exponatele sale istoria ciocolatei de la începuturi (olmeci, maya și azteci) și până la produsele actuale, colecția cuprinzând și mijloacele de producție. Cu ajutorul unor mini utilaje sunt create mici bare de ciocolată oferite apoi vizitatorilor.

Transport persoane Romania Germania de la adresa.

Hohe Strasse, zonă comercială importantă a orașului, dispune de magazine cu suveniruri, îmbrăcăminte și electronice cu prețuri accesibile, dar și de restaurante și cafenele îmbietoare. Sunteți bine-veniți!

Bilet autocar Romania Germania

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.