Transport persoane Dragomirești - Frauenstein, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Dragomirești - Frauenstein, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Dragomirești – Frauenstein, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Dragomirești – Frauenstein, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 17:00 din statie. Telefon +40752233132

Cu Danytur prin Germania! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Germania și Germania-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Germania transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, ajungându-se în cel mai scurt timp direct la adresă.

Transport persoane Dragomirești - Frauenstein, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Dragomirești – Frauenstein, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Frauenstein este un orășel din landul Saxonia. Prima sa atestare documentară datează din anul 1218, dar castelul apare menționat abia în anul 1272 drept ”Castrum Vrowenstein”, de unde provine și numele așezării – Frauwenstein (1439). În anul 1411 așezarea a primit drepturi de oraș de la burgrave Heinrich von Meissen. Construirea castelului, în jurul anului 1200, s-a făcut pentru protejarea frontierelor dintre Mark Meissen și Boemia, a rutelor comerciale și a mineritului de argint. În secolul al XIII-lea, proprietari ai fortăreței erau Johannes și Heinrich von Siden, primul numindu-se și Johannes von Vrowenstein. Tot în această perioadă s-a construit și capela castelului. În anul 1438, Wettins au asediat castelul distrugându-l parțial. În 1473, castelul a devenit proprietatea familiei von Schonberg. Proprietatea a fost apoi vândută în 1647 Electorului Johann Georg I și a devenit sediu al instanței de judecată. În anul 1728, un incendiu devastator a distrus castelul, care nu a mai fost reconstruit. Ruinele păstrate, turnul rezidențial ”Dicker Merten” din secolul al XIII-lea, pivnița, bucătăria, capela castelului și închisoarea au fost restaurate pentru a fi incluse în circuitul public.

Transport persoane Romania Germania

Castelul Frauenstein, existent și în prezent, a fost construit în secolul al XVI-lea, în imediata apropiere a vechiului castel. A fost cumpărat în anul 1473 de către frații Bernhard și Caspar von Schonberg și reconstruit în stil renascentist între anii 1585-1588 de către Heinrich von Schonberg. Castelul a fost vândut în anul 1647 Electorului Johann Georg I, Administrația Electorală Saxonia folosind castelul ca sediu. În secolul al XVIII-lea a devenit proprietatea lui Karl Gottlab von Leubnitz și păstrat în familie până în anul 1746. A avut diverse utilizări mai târziu, iar în anul 1983 a găzduit și Muzeul ”Gottfried Silbermann”. Pe lângă exponatele ce prezintă viața și activitatea marelui constructor organist german din perioada barocă, muzeul deține și colecții ce ilustrează istoria castelului și a orașului.

Cimitirul Capela ”Zum Heiligen Kreuz” ce datează din secolul al XIII-lea, fiind menționat prima dată în anul 1384, deține și o capelă din anul 1616, considerată prima biserică din localitate. Altarul datează din anul 1648, iar epitafurile sunt apreciate ca prețioase din punct de vedere istoric.

Orășelul este foarte plăcut și atractiv pentru turiști. Sunteți bine-veniți!

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.