Transport persoane Dorohoi – Bad Griesbach, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Dorohoi – Bad Griesbach, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Dorohoi – Bad Griesbach, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Dorohoi – Bad Griesbach, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 04:30 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Dorohoi – Bad Griesbach, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Bad Griesbach este un oraș-stațiune din landul Bavaria. Prima atestare documentară menționează Castelul Griesbach în jurul anului 1076. Distrus în 1504, a fost reconstruit ulterior. Griesbach în Rottal a făcut parte din Electoratul de Bavaria și a avut un tribunal local. În anul 1973 orașul a fost desemnat stațiune recunoscută de stat, cu un centru municipal de spa inaugurat în 1977. Dreiquellenbad este denumirea celor trei izvoare termale importante cu temperaturi până la 60 C, care au adus în anul 2000 schimbarea produsă în numele orașului: Bad Griesbach-Therme.

Sunt tratate toate tipurile de reumatism, probleme digestive, tulburări loco-motorii și metabolice, existând clinici și centre de reabilitare și AHB. Pe lângă tratamentul afecțiunilor, mai sunt și saloane de înfrumusețare și facilități spa pentru turiști.

Printre clinicile mai importante din Bad Griesbach, cu faimă și în lumea medicală, dar și printre cei cu afecțiuni specifice, sunt: KWA Clinica Stift Rottal, Clinica Sf. Wolfgang, Centrul de reabilitare Passauer Wolf, Clinica de specialitate Sf. Lukas, Sanatoriul Sf. Mihail și Kurwaldklinik.

Stațiunea mai oferă și posibilități variate de petrecere a timpului liber și practicării unor activități de agrement, precum ciclismul, drumețiile, călărie, tenis și minigolf. Sunt oferite și cursuri de golf pe terenuri excelent amenajate. Parcul de fitness oferă posibilități de a face exerciții individuale de coordonare, rezistență, precum și practicarea înotului într-o piscină în aer liber cu tobogan de 80 m.

Pentru turiștii care vor să viziteze obiectivele valoroase din domeniul istoriei și arhitecturii locale, câteva clădiri cu origini ce trec de jumătate de mileniu, dar și cu o imagine atractivă și impresionantă, vin în întâmpinarea acestora cu un program lejer și facilități de vizitare.

Castelul Griesbach a fost atestat documentar în anul 1076, ca fiind construit de conții von Vornbach. A fost reconstruit și donat de rege nobililor vasali von Griesbach-Waxenberg. De-a lungul timpului și-a schimbat proprietarii, între anii 1460-1478 fiind extins, construindu-se și noi ziduri de apărare. A fost grav avariat în anul 1743 și refăcut ulterior, dar distrus de un incendiu devastator în anul 1805. Arhitectul Franz Anton Glonner a construit pe fundațiile vechi două clădiri noi. Castelul găzduiește în prezent o sucursală a Biroului Fiscal din Passau. Fântâna de piatră din curtea castelului, Fischbub, este una dintre ultimele lucrări ale sculptorului Otto Zimbauer, datată 1969.

Biserica Sf. Mihail, monument istoric declarat, a fost la origine o capelă dedicată Sf. Mihail și datată 1076. Clădirea bisericii actuale a fost ridicată în anul 1480 în stil gotic târziu. A funcționat ca biserică parohială între anii 1805-1913, devenind apoi biserică de cimitir.

Biserica Adormirea Maicii Domnului, monument istoric declarat, a fost construită în anul 1470 în stil gotic târziu. Între anii 1730-1737 a fost refăcută în stil baroc, elemente specifice fiind realizate cu ajutorul sculptorului Wenzeslaus Jorhan. Patru sculpturi vechi din anul 1525, ce ilustrează scene din viața Mariei, sunt amplasate pe zidurile corului. Fontul de marmură cu apă sfințită datează din secolul al XVIII-lea.

Biserica Sf. Valentin, monument istoric declarat, a fost construită în anul 1250, turnul realizat în stil romanic fiind cea mai veche clădire conservată din Bad Griesbach. Restul lăcașului a fost reconstruit între anii 1450-1460 în stil gotic târziu. Altarul înalt și amvonul provin din secolele XVII-XVIII, fiind proiectate în stil baroc și rococo. O sculptură din lemn reprezentând pe Sf. Valentin a fost datată 1490.

Mănăstirea Sf. Salvator, monument istoric declarat, a fost fondată în anul 1289 de către Wernhard și Friedrich Poringer, funcționând ca schit până în anul 1441, apoi ridicată la rang de mănăstire. Distrusă într-un incendiu în anul 1632, a fost refăcută în stil baroc timpuriu. După secularizare a găzduit o școală și o fabrică de bere. Biserica mănăstirii, construită în anul 1751, a devenit în anul 1902 biserică parohială. Pe ziduri se află fresce realizate de Franz Anton Rauscher, sfinții fiind creați de sculptorul austriac Joseph Deutschmann, care a reproiectat în anul 1782 și altarul mare datat inițial 1640.

O plimbare prin stațiune este foarte plăcută și reconfortantă. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.