Transport persoane Dolhasca - Schlieben, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Dolhasca - Schlieben, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Dolhasca – Schlieben, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Dolhasca – Schlieben, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 17:00 din statie. Telefon +40752233132

Cu Danytur prin Germania! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Germania și Germania-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Germania transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, ajungându-se în cel mai scurt timp direct la adresă.

Transport persoane Dolhasca - Schlieben, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Dolhasca – Schlieben, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Schlieben este un vechi oraș din landul Brandenburg. Prima mențiune referitoare la această așezare s-ar afla într-un act de donație din anul 956 a împăratului Sfântului Imperiu Roman, Otto I, către Mănăstirea Moritz din Magdeburg, iar o alta, certă, se găsește într-un document din anul 973 emis de împăratul Otto II. În jurul anului 1200, în Schlieben a fost construită Capela Sf. Martin de către călugări cistercieni. Preotul Waldvogel a servit ca prim cleric în Schlieben în anul 1228. Biserica Sf. Martin a fost construită în secolele XIII-XIV, cam în aceeași perioadă cu castelul. Secolul al XV-lea prezintă așezarea ca un sat cu un castel, fermă de oi, iar în anul 1510 apar menționate și pivnițele de vin. Abia în anul 1606, Schlieben a primit drepturile de oraș. În 1631, orașul a fost distrus de trupele împăratului Ferdinand II, iar în 1637 de către trupele suedeze în Războiul de Treizeci de Ani. Ulterior a fost reconstruit, în 1778 apărând și clădirea tribunalului districtual Schlieben.

Din această perioadă există câteva clădiri valoroase, cu o arhitectură specifică, incluse pe lista monumentelor istorice.

Transport persoane Romania Germania

Biserica protestantă Krassig, construită la sfârșitul secolului al XVIII-lea, cu un turn gotic târziu și un altar înaripat de la sfârșitul secolului al XV-lea.

Clădirea din Herrenstrasse datează de la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Are acoperiș de mansardă și galerie. În interior există o bucătărie istorică neagră.

Biserica parohială Sf. Martin, construită în secolele XIII-XIV și distrusă în anul 1631, rămăsese doar cu zidurile exterioare. A fost reconstruită în 1672. În anul 1857 s-a prăbușit turnul, care ulterior a fost refăcut. În interior se află un altar de amvon din anul 1699, un font baptismal din 1765, 10 pietre funerare și epitafuri cu valoare istorică.

Pivnițele vechi de pe Kellerstrasse datează din secolul al XVI-lea. Camerele boltite au cam 30 m în lungime.

Conacul Steinsches a fost menționat în documente în anul 1777, dar se presupune că a fost construit încă din secolul al XVII-lea.

Pe lângă aceste frumoase clădiri cu o valoroasă încărcătură istorică, cei dornici să cunoască și bogăția folclorului local pot participa la unul dintre cele mai populare festivaluri din ținut – Moienmarkt, sărbătoare care datează din anul 1593 și se desfășoară anual, în luna iulie. La acest festival, fetele trebuie să-și demonstreze abilitățile în gospodărie. Participanții sunt mereu în număr mare. Sunteți bine-veniți!

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.